*

Sne og ski

Spar kassen på at købe skitøj og skiudstyr nu

Sportsforretningerne skal have sidste års modeller væk fra hylderne nu. Mangler du alt udstyr, kan du let spare flere tusinde kroner.

En standardudrustning bestående af tøj, ski og skistøvler løber let op i 10.000 kroner, siger skibums og indehaver af webshoppen Blacksnow.dk Martin Schøber. Arkivfoto: Claus Bonnerup

Havemøblerne stadig står fremme og kalenderen fortæller, at det stadig er sommer. Men måske skulle du bruge en af de regnfulde dage på at udruste dig til skiferien.

Netop nu kan du spare små formuer på at købe sidste års kollektioner og modeller af tøj- og skiudstyr, fordi butikker og netbutikker er ved at rydde hylderne til fordel for det spritnye.

- Du kan faktisk få tilbud lige nu, der er endnu billigere end butikkernes store udsalg til september. Men jeg tror ikke, forbrugerne rigtig har fået øjnene op for det, siger Anders Olesen, skiinstruktør på Den Danske Skiskole, og tilføjer:

- Jeg har netop fundet virkeligt gode ting til halv pris. Og ofte er varen identisk med næste års model blot med ny grafik på.

Samme oplevelse har leder af skiuddannelsen på Oure Idrætshøjskole Nikolaj Smedegaard. Hvis det er mindre vigtigt om udstyr og tøj er det allernyeste, er der mange penge at spare.

- Hvid du kan gå på kompromis med detaljen, kan du spare meget ved at købe sidste års modeller nu. Og det gælder både tøj, ski og skistøvler. I det hele taget sparer du snildt op mod halvdelen ved at købe sidste års modeller nu og i efteråret, siger han.

En standardudrustning bestående af tøj, ski og skistøvler løber let op i 10.000 kroner, siger skibums og indehaver af webshoppen Blacksnow.dk Martin Schøber.

Er du feinschmecker og går efter det bedste, kan du endda let komme op i en prisklasse, hvor du betaler 30.000 kroner for at shoppe til de vejledende priser.

- Dermed sparer du jo fra 5.000 kroner til 15.000 kroner ved købe sidste års modeller. Det er typisk bare designet, der er ændret. Udviklingen sker ikke fra år til år. For eksempel er en Gore Tex-membran i bund og grund bare en Gore Tex-membran, siger han.

De fleste køb vil kunne klares på nettet, når man kender sin størrelse og ved, hvilken kvalitet man går efter. Men Martin Schøber advarer mod blot at klikke sig til et par nye skistøvler fra computeren derhjemme. Det er nemlig alfa og omega, at man prøver dem på og gerne sammenligner dem med andre modeller.

- Lad være med at købe et par støvler, der er et halvt nummer for små, fordi de var på tilbud. Det duer ikke. Du skal helst prøve dem på. Og hvis du alligevel insisterer på at købe dem på nettet, så gå efter det samme mærke og i den samme størrelse, som du er vant til. Men generelt anbefaler jeg altså kvalitet. Især når det kommer til støvler, siger Martin Schøber.

/ritzau/FOKUS
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her