Annonce
Sne og ski

Ny lavine har stoppet håb om togdrift i begravet skisportssted

13.000 skiturister, der er indespærret af sne i schweizisk alpeby, må væbne sig med tålmodighed.

Den store mængde sne betyder, at myndigheder har måtte lukke pister på grund af lavinefare. Foto: Dominic Steinmann/AP

Onsdag kunne indesneede turister i skisportsstedet Zermatt lige nå at håbe på, at et eftermiddagstog kunne fragte dem fra området sent onsdag eftermiddag.

Men ifølge det britiske medie Mail Online har en lavine nu gjort det umuligt.

Byens hjemmeside oplyste tidligere, at man forventede at kunne få togdriften i gang sent onsdag eftermiddag. Men det bliver ifølge det britiske medie ikke til noget.

I stedet tilbydes turister, at de kan blive fragtet væk fra området i en helikopter for 50 euro, skriver mediet 20 Minuten.

13.000 turister har været fanget i Zermatt, der ligger i de schweiziske alper ved Matterhorn, i to dage.

Ifølge Mail Online estimeres det, at 300-400 af dem er blevet fløjet ud af området med en helikopter de sidste par dage.

Skidestinationer i Schweiz har oplevet kraftige snefald de sidste døgn. Flere steder er der faldet over en meter sne på et døgn.

Den store mængde sne betyder, at myndigheder har måtte lukke pister på grund af lavinefare.

Byen Zermatt har omkring 5500 indbyggere og kan huse op mod 13.400 turister.

Den ligger i 1620 meters højde i delstaten Valais og er omgivet af en række bjergtinder, der rager op i over 4000 meters højde.

Matterhorns berømte top er et ikon for bjergbestigning i Alperne. Bjerget ligger på grænsen mellem Schweiz og Italien og er 4478 meter højt.

/ritzau/AFP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Fængselskammerat ser tilbage: Vi kan stadig lære af Nelson Mandela

Mac Maharaj var i 12 år en af Nelson Mandelas nærmeste kammerater på fængselsøen Robben Island. 100 år efter landsfaderens fødsel reflekterer den nu 83-årige Maharaj over Mandelas lederskab, et kvart århundrede med store politiske fejl i Sydafrika, og hvad Europa og USA kan lære af manden, der blev et internationalt symbol på fred og forsoning.
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce
Annonce
Bolig
Guide: Her er Londons "hemmelige oaser"
London er et af danskernes mest foretrukne rejsemål. Overalt i byen vrimler det med grønne oaser. Nogle er velkendte, andre er små ’hemmelige’ perler. Her får du en guide til de bedste. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her