Annonce
Ferie i Danmark

Strandcamping ved Bæltet

Selv om man blot er på gennemrejse, gør det bestemt ikke noget, at campingpladsen har gode faciliteter og ligger smukt med et opland, der har oplevelser til en længere ferie.

Vognene kan placeres med masser af sol eller i nærheden af de store bøgetræer. Foto: Per Raahauge

Nyborg Strandcamping

Helt tæt ved god bade- og fiskestrand

Godt udgangspunkt for vandre- og cykelture

Hyggelig by med en spændende historie

Se mere på: www.strandcamping.dk

De fleste kender Nyborg Strandcamping uden at vide det. Det er nemlig den campingplads ved Storebælt, som man kan kigge ned på, når man på motorvejen mod vest netop er kommet over Storebæltsbroen.

Pladsen ligger langs en dejlig, hvid sandstrand, hvor TrygFonden i bedste Baywatch-stil har en af sine kystlivredningsposter. Campingpladsen følger kysten og giver derfor mange pladser helt ned til sandstranden.

Det betyder, at de fleste pladser har et fantastisk panoramaview fra Storebæltsbroen i syd til de store bøge, der går helt ned til bæltkysten i nord.

Mod syd kan man på fin afstand følge trafikken på Storebæltsbroen, der i sommeren 1998 erstattede færgerne. Foto: Per Raahauge

På Nyborg Strandcamping er der også høje bøgetræer, der giver kølig skygge til telte og campingvogne, hvis man vil undgå den stærke sol. Pladsen har sæson fra april til september.

Bag pladsen står Tina Demant Jensen, der har ejet den de seneste 19 år. Men lejrpladsen blev anlagt allerede i slutningen af 1940’erne. Her kunne man glæde sig over, at man havde haft besøg af 170 telte på en sæson, der de følgende hurtigt blev til mange flere.

Også dengang var mange af gæsterne udlændinge fra blandt andet Norge og Sverige, som i dag suppleres med gæster fra blandt andet Tyskland og Holland. De tager en hurtig overnatning, inden de haster videre ad motorvejen. Eller de gør Nyborg og stranden til et af de mange mål på ferieturen.

Centralt i landet

Mange af gæsterne kommer gennem Nyborg på gennemrejse nord- eller sydpå i Europa. Mens andre vælger Nyborg Strandcamping på grund af den lange og meget brede, hvide, børnevenlige sandstrand, og fordi vandet i Storebælt af gæsterne betegnes som godt fiskevand med torsk, fladfisk, hornfisk og ørred.

Er man ikke til vand og strand, har pladsen desuden en fin legeplads og flere muligheder for boldspil. Men mange klubber og foreninger bruger også pladsen til træf, fordi den ligger centralt i Danmark. Faktisk kaldes Nyborg for Danmarks Riges Hjerte, fordi Nyborg var landets første hovedstad, der blev grundlagt i 1170. Det benytter byen til forskellige historiske events på og omkring Nyborg Slot, der stadig knejser midt i den gamle by.

Pladsen har rigelig med underholdning med strand, legeplads og forskellige spil. Foto: Per Raahauge

Er man et par dage i Nyborg, kan det anbefales at tage en cykeltur sydpå ad småvejene og cykelstierne forbi Holckenhavn Slot til den lille fiskerihavn Lundeborg.

På hjemvejen kan man besøge Damestenen, der også kaldes Hesselagerstenen, der skulle være Danmarks største sten.

Inden man triller ind i Nyborg igen, kan man lave et stop ved Bryggeriet Refsvindinge, der har brygget øl siden 1885 og stadig præsenterer nye øltyper, der vinder danske og udenlandske udmærkelser.

Vælger man at køre nordpå, er Kerteminde inden for rækkevidde, hvor man bør gøre en afstikker ad småvejene nordpå til Fynshoved.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her