Annonce
Ferie i Danmark

Vilde udendørs vandlande

Når sommeren steger, og du er ved at være gennemkogt, kan det være rart at blive kølet ned i sjove omgivelser. Her viser Jyllands-Posten dig fem fantastiske vandlande.

Kør om kap

I Sjællands største udendørs vandland i Sommerland Sjælland er det muligt at rutsje om kap med søskende eller sine forældre. Der er nemlig fire ens rutsjebaner lige ved siden af hinanden. Ud over dette kan de modigste prøve den 17 meter høje vandrutsjebane, hvor man næsten falder frit ned. I alt er der omkring 10 forskellige vandrutsjebaner til alle aldre.

To af de andre rutsjebaner er såkaldte ”wild rivers”, hvor man sidder i en badering, mens man kører ned.

Rutsjebanen "Wild River" i Sommerland Sjælland. Foto: Sommerland Sjælland

En ny app til vandkanonerne er også på vej. Sidste år kunne gæsterne styre vandkanonerne mod de badende, mens de var i parken. Opgraderingen med et webcam gør, at man kan styre og skyde med vandkanonerne, selv om man ikke er i sommerlandet. Direktør Kåre Dyvekær, der også har opfundet den nye app, håber på, at den er oppe at køre om ca. en måned, og lover, at den virker, inden sæsonen er slut.

Hvor: Sommerland Sjælland, Gl. Nykøbingvej 169, 4572 Nørre Asmindrup.
Åbningstider: 27/6-2/8: 10-19 (enkelte dage til 20).
Entre: 239 kr. Børn under tre år er gratis. Efter kl 16: 109 kr.

”Frit fald” og dobbelt loop

Med ryggen op ad en væg står du i en kabine, der ikke er meget større end en telefonboks. Der bliver talt ned, og på nul åbner gulvet sig, og du falder næsten lodret ned. Sådan starter en tur i ”Vandkanonen”, som er en af to nye vandrutsjebaner i Danmarks største vandland i Fårup Sommerland. Turen fortsætter med to loops, der er lagt en smule ned, så man kører op ad siden i røret, man kører i.

Pr-foto

Vandhunde under 45 kilo må dog ikke prøve ”Vandkanonen”, som er den eneste udendørs rutsjebane med dobbelt loop. Heldigvis er der masser af andre rutsjebaner og bassiner: et bølgebassin, ”Surf Hill”, hvor man kører om kap, en 130 meter lang, åben vandrutsjebane samt ”Cyklonen”, hvor man sidder i en badering og bliver skyllet ud ligesom i et toilet.

Aquaparken er gradvist blevet udvidet siden åbningen i 1989. I år er nyhederne ”Vandkanonen” og ”Vandfaldet”.

Hvor: Fårup Sommerland, Pirupvejen 147, 9492 Blokhus.
Åbningstider: Alle dage 10-19, enkelte dage til kl 20 eller 20:30.
Entre: 265 kr. Seniorer 210 kr. Eftermiddagspris 200 kr. Børn under tre år er gratis.

Nyt udendørs område

Et spritnyt udendørsområde åbnede i Lalandia i Billund i slutningen af maj. I området er bl.a. en ”wild river”-rutsjebane, som med sine 168 meter er Europas længste af sin slags. I rutsjebanen hvirvler man rundt i en 30-40 cm dyb brusende flod. Faktisk er rutsjebanen så lang, at man kan ”stige af” undervejs.

Pr-foto

Det nye område er primært henvendt til de badeglade voksne. Derfor er der ikke noget legeland, men en stor swimmingpool. I Billund er der også kommet en ny spa-pool, der også er udendørs. Poolen er opvarmet til ca. 35 grader, så selv om det er gråvejr, kan man få varmen udendørs.

Når vejret er godt, står liggestolene klar til afslapning, mens børnene boltrer sig indendørs i vandlandet eller i den udendørs rutsjebane. I Lalandia i Rødby er der også et udendørsvandland med pools, aktivitetspools og spa.

Hvor: Lalandia Billund, Ellehammers Allé 3, 7190 Billund og Lalandia Rødby, Lalandia Centret 1, 4970 Rødby.
Åbningstider: 10-19 i uge 28-31: 9:30-20.
Entre: Dagspris i Billund/Rødby: Voksne 240/200 kr. Børn 3-12 år 190/150 kr. Børn under tre år er gratis.

Lidt for enhver smag

I vandlandet i Djurs Sommerland er der lidt til alle vandglade: det vilde og det uden så meget action. Bl.a. kan du prøve de klassiske rutsjebaner, der er ca 100 meter lange og enten er åbne eller lukkede.

Til vovehalsene er der ”The Wave”. Det er en U-formet rampe, hvor man starter i en gummiring 10 meter oppe. Den er kun for større børn over 140 cm, fordi det kan være lidt skræmmende at kaste sig ud fra 10 meters højde og rutsje op og ned ad siderne på rampen.

Pr-foto

I vandlandet er også et legefort med seks rutsjebaner, vandkanoner, man kan skyde på hinanden med, og en spand med 2.000 liter vand, der tipper hvert 3-4. minut ud på et tag. Uden for selve vandlandet er der også et børnevandland med rutsjebaner og små bassiner til de mindste.

Hvor: Djurs Sommerland, Randersvej 17, 8581 Nimtofte.
Åbningstider: Parken 29/6-9/8: 10-20, uge 29 og 30 til kl 21. Vandlandet lukker 1-2 timer før parken.
Entre: 265 kr. Seniorer 225 kr. Børn under tre år gratis.

Hyggeligt badeland

Der er masser af mulighed for at koble helt af i en liggestol og nyde solens stråler i det afslappede og hyggelige badeland i Jesperhus. Badelandet er 2.000 kvadratmeter stort og er bygget op om en stor blæksprutte, som man kan lege inden i og oven på. Fra blækspruttens hoved går flere rutsjebaner ned til bassinet, den står i.

Pr-foto

Blæksprutten er den mest populære aktivitet, men er i skarp konkurrence med u-båden, hvor der også er mange muligheder for leg. I vandlandet er også en glidebane med tre baner, to børnevenlige rutsjebaner og springvand med bobleområder.

Hele det udendørs vandland blev malet og sat i stand sidste år. Udenfor er der fire bassiner med mindst 20 grader varmt vand til leg. Hvis vejret er skidt, er der også et indendørsbadeland i feriecenteret.

Hvor: Jesperhus Feriepark, Legindvej 30, 7900 Nykøbing Mors.
Åbningstider: Alle dage 10-22.
Entre: Dagspris for vandlandet for ikke-overnattende gæster: Voksne 80 kr. Børn under 12 år 50 kr.
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her