Annonce
Ferie i Danmark

Feriecentre satser på aktiviteter for hele familien

Bo i eget hus eller lejlighed med masser af frihed til følge. Samtidig har børnene underholdning og legekammerater inden for rækkevidde. Det er nogle af årsagerne til, at danske feriecentre er blevet populære hos børnefamilier og andre med hang til ferier i Danmark.

Dayz består af seks feriecentre i Jylland, som hver især har deres attraktioner. Foto: PR

Flertallet ligger i Jylland, og næsten alle har et badeland, hvor børnene kan slå sig løs, når de ikke lige er i gang med at afprøve aktiviteter som klatring eller cykling. Danske feriecentre er blevet populære destinationer – især blandt børnefamilier.

Mange steder er antallet af aktiviter så mangfoldigt, at børnene er fuldt beskæftiget fra start til slutningen af opholdet, og de mange muligheder gør feriecentre og resorter i Danmark til et godt alternativ til traditionel camping eller charterferie.

Skallerup Seaside Resort

I det tidligere Skallerup Klit er der mulighed for aktiviteter for alle aldre. Den tilhørende bondegård er især populær hos børn ligesom aktivitetsafdelingen, hvor man kan lave forskellige kreative ting.

»Når man er fem år, er det at lave bolsjer med sine forældre en stor ting. Man kan også lave sine egne smykker eller printe et billede på en T-shirt,« siger Jonna Madsen, der er marketingchef i Skallerup Seaside Resort.

Danske feriecentre er blevet populære destinationer – især blandt børnefamilier.

Der er aktiviteter 365 dage om året, og feriecentret har fokus på nye tiltag. Det seneste er en stor sauna med plads til 70 personer ad gangen.

»Vi har lavet en sauna med havudsigt, som både er for børn og voksne. Her laver uddannede medarbejdere saunagus-show, hvor forskellige dufte og varmen bliver spredt rundt ved hjælp af speciel håndklædeteknik. Showet indeholder både dufte, lys og forskellige lyde,« siger Jonna Madsen.

I Skallerup har de løbende gang i opdatering og modernisering af huse og faciliteter. I efteråret blev der f.eks. etableret bredbånd med høj hastighed. Desuden er der også vandland, romerske bade, sportshal, bowlinghal og forskellige udendørs aktiviteter på centeret.

Saunagus sammen med 70 andre personer med udsigt til landskabet ved Skallerup Klit er blandt de nye attraktioner hos Skallerup Seaside Resort i Nordjylland. Foto: PR

Havet ligger lige uden for døren, og der er skov på den anden side. Naturen er derfor oplagt til gå,- cykel- eller løbeture. Centeret har også udendørs fitnesscenter.

I Søhøj-landet er der ud over gode mountainbikestier også en udendørs skibakke, der har åbent hele året.

»Det er maskiner, som ligner dem, der er i et fitnesscenter, bare udendørs. Vi har placeret motionsudstyr udendørs, fordi vi synes, at naturen er så pragtfuld, at det er synd at sidde inden døre,« siger Jonna Madsen.

Hun peger samtidig på mulighederne, som ligger i nærheden af feriecentret.

»23 km fra Skallerup ligger Nordsøen Oceanarium, der er Nordeuropas største akvarium. I nærheden ligger også Fårup Sommerland, og helt tæt på er Lønstrup, som er en by, der er kendt for sit kunsthåndværk. Skallerup ligger centralt i Nordjylland, og mange tager en tur til Skagen,« fortæller Jonna Madsen.

Lalandia

De to feriecentre, der ligger i henholdsvis Rødby og i Billund er især kendt for deres enorme vandland, som kaldes Aquadome.

Her er forskellige vandrutsjebaner, spabade og pools – alt sammen i tropisk klima, så du ikke kommer til at fryse.

Fakta

Feriecenter – hvad er det?

Et feriecenter er en betegnelse for en ferieform, hvor man bor i sit eget hus eller lejlighed. Tæt på er der typisk forskellige muligheder for aktiviteter, f.eks. swimmingpool, sportshal, boldbaner. Eksempler på feriecentre er Lalandia, Dayz og Danland.

I Rødby er vandlandet omtrent 8.000 kvm stort, og her findes blandt andet ”Tornadoen”, som er Skandinaviens største overdækkede vandrutsjebane.

»Det er primært børnefamilier, der kommer, men man kan også sagtens more sig som voksen i Lalandia,« siger Jesper Traunberg, der er PR-konsulent i Lalandia.

Man bor i sit eget feriehus, og familien har adgang til både vandland og det store legeland, Monky Tonky-land.

Herudover er der i Rødby en række øvrige aktiviteter, som dog koster ekstra. Man kan f.eks. bowle eller prøve high-jump trampolinerne, hvor man bliver spændt fast i seletøj og kan flyve tre-fire meter op i luften. Skøjtebanen er åben – også om sommeren – og biografen viser nye film.

Forældrene kan prøve golfsimulatoren, hvor man står foran et lærred med et rigtigt golfsæt og kan prøve kræfter med et udvalg af de mest berømte golfbaner i verdenen. Det er dog ikke den mest populære attraktion i feriecentret, i hvert fald ikke blandt børnene.

»Det er helt klart Aquadome, der er mest populær. Vand og børn er en god kombination, og her kan de boltre sig uafbrudt. Ungerne er også vilde med legelandet, hvor de kan give den fuld skrue,« siger Jesper Traunberg.

Til påske åbner et Aquasplash-område i vandlandet i Rødby, hvor der blandt andet kommer vandkanoner, som børnene kan sigte efter hinanden med, og en stor spand, der gradvist fyldes med vand. Den tipper på et ukendt tidspunkt. Til sommer åbner der også en put-and-take fiskesø i Rødby.

Tæt på feriecenteret i Rødby ligger Østersøen, og en kridhvid sandstrand om sommeren. Knuthenborg Safari Park og færgen til Tyskland er også tæt på.

»Der er mange, der vælger at tage et smut med færgen over til Bordershop for at ”tanke” lidt op. I Billund ligger Legoland få hundrede meter fra os. Givskud Zoo er også tæt på,« siger Jesper Traunberg.

Dayz resorts

Mountainbiking, et tropisk badeland eller en piratskattejagt? Dayz har seks feriecentre i Jylland, og hvert feriecenter tilbyder noget unikt afhængigt af dets placering.

Dayz Grønhøj ligger 400 meter fra havet, Søhøjlandet ligger i kuperet terræn, hvor der er gode mountainbikeruter, og i Rønbjerg er der et stort tropisk badeland. Der er badeland i de fire af centrene, og svømmehal i de to feriecentre på Djursland. Herudover er der mulighed for minigolf, tennis og andre aktiviteter.

»Ferie hos Dayz er en aktiv ferie, men der er også mulighed for bare at slappe af sammen med familien i ens hus. Det skal ikke være høj aktivitet,« siger Lene Hemmsen, der er marketingmanager i Dayz.

Flere feriecentre har dyr, som børn kan komme helt tæt på. I Skallerup Seaside Resort kan man blandt andet møde kælekaniner i stedets dyregård. Foto: PR

»Vi har gang i en del nyt – f.eks. har vi som noget nyt gratis børneunderholdning. Inden sommerferien har vi pirattema, hvor vi holder skattejagt, laver forskellige lege i badelandet og finder de små pirater i feriecentret. Det giver børnene en mulighed for at møde de andre børn. Det er lige meget, om det er udenlandske gæster. Sproget betyder ikke noget for børn – de kan sagtens lege sammen, selv om de ikke snakker det samme sprog.«

Dayz har også fået forskellige personer til at underholde om aftenen – det kan f.eks. være en tryllekunstner, en standupper eller et foredrag. I Søhøjlandet er der ud over gode mountainbikestier også en udendørs skibakke, der har åbent hele året. Her kan man også stå på ski i shorts, fordi bakken er beklædt i nogle specielle børster. Som mange andre steder er det badelandet, der er populært blandt gæsterne, fortæller Lene Hemmsen.

»Badeland er jo altid et hit. I Rønbjerg er der også et stort legeland, hvor børnene også kan få mange timer til at gå, og en wakeboard-bane. Wakeboard er et slags snowboard på vandet, hvor man bliver trukket af et kabel hen over en sø,« siger hun.

Fra Søhøjlandet, der ligger ved Silkeborg, kan du f.eks. tage en smuttur til Aarhus eller Legoland. Himmelbjerget og Randers Regnskov er heller ikke langt væk. Fra feriecentret i Rønbjerg tager mange til Fårup Sommerland eller Glenholm vingård, hvor du kan se vinproduktionen og smage på vinen. Aalborg er heller ikke langt væk – her kan man f.eks. besøge Aalborg Zoo. Fra Ebeltoft kan man f.eks. besøge Mols Bjerge, Ree Safari Park eller Djurs Sommerland. I Ebeltoft by er der også mange små glaspusterier.

Jesperhus Feriepark

Ud over at være en otte hektar – eller 11 fodboldbaner – stor blomsterpark er Jesperhus også et feriecenter med vandland, legeland og zoo.

»Mange tror, at det bare er en blomsterpark, men det er mere end det,« siger Lisbeth Thrysøe, der er marketingchef i Jesperhus.

Faktisk har Jesperhus 143 hytter, 90 familietelte og 600 pladser til folk, der tager deres campingvogn med. Stedet har desuden en 6.000 kvm overdækket zoo med små dyr som aber, lemurer, leguaner og tamme papegøjer, der også giver shows – de kan nemlig stave og genkende farver. Ud over zooen er der også to store haller med legeland.

»I den ene hal er der en Tarzansti, som er til de store børn, og i den anden er der Hugoland, som er henvendt til de mindre børn,« siger Lisbeth Thrysøe.

Feriecenteret åbner den 27. marts, og parken åbner den 1. maj. Ud over Hugoland giver Jungledyret Hugo forskellige shows, hvor børnene kan få et kram og et autografkort af ham.

»Vi får at vide, at det er helheden i Jesperhus, som er særlig god. Man har adgang til det hele. Vores Pirat Dinnershow er rigtig populært – her spiser man samtidig med, at man ser showet. Der er også underholdning efter spisningen,« fortæller Lisbeth Thrysøe.

En anden af de mest populære aktiviteter i ferieparken er at blive dyrepasserens hjælper. Her hjælper man med at fodre og træne dyrene i en time, hvor man kommer helt tæt på. Af andre aktiviteter er der blandt andet også en golfbane, bowlinghal, lasergame, 4D-biograf og kreative værksteder. Derudover er der et 2.400 kvm uden- og indendørs vandland, hvor børn og barnlige sjæle kan have det sjovt.

»Op til åbningen har vi renoveret sports- og legehallen og nogle af spisestederne. Vi venter med de større ændringer til næste år, hvor vi har 50-års jubilæum,« siger Lisbeth Thrysøe.

Tæt på Jesperhus Feriepark ligger Højriis Slot, Dueholm Kloster og Skarregaard. På onsdage i sommerferien er der By-Night i Nykøbing Mors, hvor der er koncerter med f.eks. Rugsted & Kreutzfeldt, Clemens og Wafande. Om sommeren er der også sejlture til Fur.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her