Annonce
Ferie i Danmark

Camping mellem fjord og hav

Thorsminde ligger lidt forblæst helt ude mod vest, men netop derfor har byen en campingplads, der kan tiltrække kitesurfere, lystfiskere og badegæster.

Vore gæster er naturmennesker, der kan lide Danmark på trods af vejret,« fortæller Gerda Johansen.

Thorsminde Camping
  • 3-stjernet campingplads
  • Tæt ved fjord, hav og badestrande
  • Badeland på pladsen
  • Fine fiskemuligheder
  • Fine kitesurfingmuligheder
  • Personlig betjening
  • www.thorsmindecamping.dk

»Og man kan jo altid gå langs Vesterhavet - selv om der er flest i bikini, når det er vindstille,« tilføjer hendes mand Mogens Johansen med et smil.

Sammen ejer og driver de Thorsminde Camping med god hjælp fra deres datter Kristina, der har en stor del af kontakten til gæsterne, når hun betjener i butikken.

Familien Johansen har haft pladsen i ni år. Den ligger i fiskerbyen Thorsminde midt på den landtange, der adskiller Vesterhavet og Nissum Fjord, dér, hvor landtangen brydes af den kanal, der forbinder de to vande.

Byen har omkrig 400 indbyggere om vinteren - så er der rigtigt stille - men bliver mere livlig, når feriegæsterne indtager sommerhuse og campingpladser.

»Vi var tidligere grisebønder i Brande og havde aldrig selv været campister, da vi købte pladsen,« fortsætter Gerda Johansen, der virker glad for friluftslivet.

Campingpladsen, de overtog, var nedslidt, og gæsterne var udelukkende pensionister og lystfiskere. Så familien Johansen gik i gang med at modernisere pladsen, så også andre og yngre grupper har fået lyst til at besøge Thorsminde Camping.

Surfing og fiskeri

Pladsen er nu gennemgribende moderniseret. Og grunden ned mod fjorden, der tidligere var fyldt med siv, er nu fyldt op med muldjord, så flere af deres gæster kan bo helt ned til Nissum Fjord. Det har ført en helt ny type af gæster til Thorsminde Camping.

Nissum Fjord er nemlig lavvandet og uden store sten, mens vinden ofte er frisk, så kitesurfere betragter stedet som et af de bedste sejlområder i Europa. Det har fået en tysker til at starte en kiteskole på pladsen, hvor 250 elever hver sæson kommer på ugekurser på pladsen.

En anden stor gruppe af campinggæster er lystfiskerne, der har rige muligheder i både fjorden, i havet og i kanalen mellem dem. Så campingpladsen har fået en masse nye kunder. Og de to typer af gæster passer perfekt sammen.

Pladsen har åbent fra begyndelsen af april til sidst i oktober. Lystfiskerne kommer, fra pladsen åbner, hvor de til midt i maj med Mogens Johansens ord: »Henter spandevis af sild«.

Lystfiskerne fortsætter dog det meste af campingsæsonen, hvorefter kitesurferne bor på pladsen helt til oktober. Naturligvis sammen med en masse andre gæster.

Noget for børnene

Da familien Johansen overtog pladsen blev de samtidig indehavere af pladsens svømmehal, der også er blevet kraftigt fornyet, så den i dag er blevet til et badeland med rutsjebane, modstrømsanlæg og et børnebassin. Herudover har pladsen en legeplads med blandt andet hoppepude, trampolin og klatretårn.

»Så nu er vi oppe til standard med noget til børnene både ude og inde,« fortæller Gerda Johansen.

De fleste kommer til Thorsminde Camping med deres telt, campingvogn eller autocamper. Pladsen har dog også i forbindelse med renoveringen fået ti bjælkehytter fra Litauen udstyret med bad og toilet. Hytterne blev dog ikke leveret til tiden, så husets søn, der er tømrer, kom på overarbejde. Og hytterne er nu en populær form for overnatning i Thorsminde.

Den vilde natur gør i øvrigt, at man bygger kraftigere end ellers med længere skruer og kraftigere konstruktioner. Der skal noget til at holde stand mod vinden fra Vesterhavet.

Vinden giver rigeligt med udfordringer for surferne i sommerhalvåret, mens den specielt om vinteren bliver rigtig kraftig. Sidste vinter oplevede man vindstød af orkanstyrke med en hastighed på 43 sekundmeter.

Gerda og Mogens Johansen har gjort meget ved pladsen, og det ser ud til, at gæsterne værdsætter det.

»Campisterne skal have det rart hos os, ellers kommer de ikke igen. Vi ved, der er kontant afregning,« slutter Mogens Johansen med et smil.

Fem campingpladser med særpræg

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kommentar: Folk siger, at de veluddannede drikker

Henrik Jensen
Men de siger ikke, hvorfor de veluddannede drikker. Måske er det en dårlig vane fra studietiden, for de unge drikker ad Pommern til, mens de læser. Jo længere uddannelse, jo mere druk.
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her