Annonce
Ferie i Danmark

Fem campingpladser med særpræg

Dancamps har valgt at give sine campingpladser hver sit tema, udstyr og faciliteter.

Fem pladser - fem temaer
  • Kolding City Camp: Satser på gæster til byferie og kulturelle oplevelser. Herudover er pladsen velegnet til arrangementer og til virksomheder, der har medarbejdere i regionen.
  • Ajstrup Strand Camping: Byder på badestrand, camping og hytter tæt ved Aarhus. Den vælges af mange fastliggere. Her er det også kunstmuseet Aros og de mange koncerttilbud, der genererer gæster.
  • Hampen Sø Camping: Tiltrækker gæster, der vil have fred, ro og natur "helt ude i hampen", midt inde i Jylland.
  • Nordsø Camping & Badeland: Ligger direkte ved Vesterhavet med masser af tilbud til børn og voksne, der er glade for vandet.
  • Holmsland Klit Camping: Tilbyder fred, ro og naturoplevelser lige så tæt ved Vesterhavet. Men altså uden børnepladsens farverige tilbud. Gæsterne kan dog benytte faciliteterne på begge pladser, som de har lyst.
  • www.dancamps.dk
  • www.campingcheque.dk


Kolding City Camp er den sydligste, der gæstes af mange modne gæster, der blandt andet vil på byferie med kulturelle oplevelser.

»Vi kan godt lide "kulturcampister". Og vi får mange af dem som gæster her på Kolding City Camp, hvor de dyrker "det aktive liv" med besøg på kunstmuseet Trapholt og Koldinghus samt lever bylivet generelt,« fortæller Camilla Dvinge, der sammen med sin familie har skabt Dancamps.

De har i løbet af en årrække sammensat deres egen kæde med fem campingpladser i det midtjyske. Alle har tre stjerner, og der er ikke umiddelbare planer om at gå efter flere stjerner.

Kærligheden til campinglivet kom tidligt i familien. Helt tilbage i 1956 begyndte Camilla Dvinges farfar, Hans Dvinge, i Kolding at producere danske MKP-campingvogne på hendes oldefar Mikkel Kristian Pedersens karrosserifabrik.

Ikke langt derfra skabte familien først Kolding City Camp, der faktisk ligger i et industrikvarter, men er hyggelig med små hytter, gode pladser og grøn bevoksning.

»Vore gæster kan godt lide pladsen. Og navnet fortæller jo, hvad de skal forvente,« uddyber Camilla Dvinge.

Specielle faciliteter

Og så er de på pladserne glade for hunde. Faktisk er der hundehuse i samme stil ved siden af hytten, man lejer. Ligesom Dancamps er ved at etablere hundebade på alle deres pladser.

City Camp ligger kun tre kilometer fra byens centrum og i overkommelig afstand til f.eks. Legoland og Lalandia i Billund samt seværdighederne på Fyn. Den er også tænkt som pladsen for et hurtigt stop på vejen mellem syden og norden. Derfor har man vænnet sig til, at gæster ofte bliver forsinket på grund af køer på motorvejene. Men det klares med et par nøglebokse med kodeadgang, så receptionisten ikke behøver at være vågen hele natten.

Generelt arbejder Dancamps meget med digitale løsninger med fælles booking og telefonsystem. Og gæsterne kan lide det. "Adgang til internet" er et af de første spørgsmål, de stiller.

Stordriftsfordele

Alle Dancamps' pladser tilbyder hytter i forskellige udstyrsniveauer og derfor også i forskellige prisklasser. Herudover har pladserne de traditionelle pladser til campingvogne, telte og autocampere.

»Udlejningen af hytter, telte og pladser til autocampere er stigende. For at skabe et nemt tilbud til autocamperne har vi etableret Stellplätze til autocampere, som gæsterne kender fra Tyskland. Her er plads til 10-15 autocampere med de faciliteter, de efterspørger.«

Butikker i byen

Til gengæld har man på pladsen i Kolding fravalgt butik og restauration på pladsen. Den ligger i en by, hvor forretninger og kiosker med stort udvalg ligger lige i nærheden.

»På samme måde har vi på alle pladserne udliciteret rengøringen til ISS. Så om vinteren kan vi klare os med 15-20 faste medarbejdere i alt samt yderligere 30 om sommeren. Alle medarbejdere kender alle vore pladser og kan supplere hinanden ved sygdom eller ferie,« slutter Camilla Dvinge.

Ud over synergien med deres egne fem pladser, deltager Dancamps i et europæisk samarbejde. De er således skandinavisk repræsentant for Camping Cheque, hvor 622 pladser i hele Europa tilbyder en enhedspris på 115 kr. pr. nat for to personer - samt har en række andre tilbud til campingfolket. Det giver mange besøg på pladserne i lavsæsonen.

LÆS OGSÅ: En plads for de aktive og videbegærlige

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her