Annonce
Ferie i Danmark

Solstik? Her er ni gratis museumsoplevelser i København

Der er ingen undskyldning for ikke at få en kulturindsprøjtning, her skal man nemlig ikke engang have pengepungen frem.

Vil man opleve skulpturer i gips og marmor, er det værd at lægge vejen forbi Thorvaldsens Museum lige ved siden af Christiansborg Slot. Arkivfoto: Jens Dresling

Der er ikke blevet sparet på solskinstimerne over det danske land.

Så hvis skuldre og næse trænger til en pause fra uv-strålerne, og familien tørster efter en optankning på kulturoplevelser i skyggen, så er her ti gratis museumsoplevelser.

1) Copenhagen Contemporary

Da madmarkederne lukkede ned på Papirøen lige på den anden side af vandet i forhold til Nyhavn, blev dørene i en stor og rå bygning slået op til moderne installationskunst under navnet Copenhagen Contemporary (CC).

Efterfølgende rykkede kunstcenteret længere ud til Refshaleøen, hvor man nu kan opleve moderne kunst i skibsværftet B&Ws gamle svejsehal.

Der er gratis adgang tirsdag fra 11-13.

Ellers er prisen 100 kroner for voksne og gratis for børn fra 0-17 år.

2) Glyptoteket

På hjørnet mellem H.C. Andersens Boulevard og Tietgensgade på en af Københavns mest centrale adresser tårner Glyptoteket sig majestætisk op.

Som en kontrast til Tivoli på den anden side af vejen kan man her nyde arkitekturen, udstillinger af fransk malerkunst og tage et smut tilbage i tiden til fortidens Rom og Egypten.

Der er gratis adgang til udstillingerne tirsdag. Man skal dog betale 60 kroner for at se særudstillinger.

De øvrige dage er prisen 115 kroner inklusiv særudstillinger. Det er gratis for børn under 18 år.

Her er de billige og dyre museer og forlystelsesparker

3) Thorvaldsens Museum

Vil man opleve skulpturer i gips og marmor, er det værd at lægge vejen forbi Thorvaldsens Museum lige ved siden af Christiansborg Slot.

Ud over skulpturer af billedhuggeren Bertel Thorvaldsen kan man også se hans private samling af guldaldermalerier samt selve museets arkitektur med farverige lofter og mosaikgulve.

Der er gratis adgang onsdag. Ellers er prisen 70 kroner for voksne og gratis for børn under 18 år.

4) Davids Samling

Islamisk, ældre europæisk og nyere dansk kunst er samlet i en rødstensejendom fra 19. århundrede på Kronprinsessegade lige over for Kongens Have.

Her kan man ganske gratis se Davids Samling, som var højesteretssagfører C.L. Davids samling af kunstværker.

Entréen er altid gratis.

5) Nikolaj Kunsthal

Hvis man har brug for et afbræk fra Strøgets summen, skal man ikke gå mange meter hen til Nikolaj Plads, før man finder Nikolaj Kunsthal i den gamle Sct. Nicolai Kirke.

Her kan man se samtidskunst, og udstillingerne skifter løbende.

Der er gratis adgang til udstillingen om onsdagen. Adgang til kirkens høje tårn koster dog 70 kroner for voksne og 40 kroner op til 17 år.

Et fængslende museumsbesøg

6) Kunsthal Charlottenborg

Hvis gammel kunst lyder en tand for støvet, kan man opleve moderne samtidskunst på Kunsthal Charlottenborg.

Den smukke slotsbygning lige ved Kongens Nytorv huser skiftende udstillinger af danske og udenlandske kunstnere. Derudover har kunsthallen også filmvisninger.

Der er gratis adgang om onsdagen efter klokken 17. Ellers koster et besøg 75 kroner for voksne. Det er gratis, hvis man er under 16 år.

7) Enigma – Museum for post, tele og kommunikation

Det hed tidligere Post & Tele Museum og lå lige midt på Købmagergade. Men i 2016 skiftede museet navn til Enigma, og adressen er nu Øster Allé på Østerbro - klos op ad Fælledparken.

Temaet for museet er kommunikation i alle sine former. I øjeblikket er museet stadig under opbygning, og de egentlige udstillinger og et legeland åbner først i 2019.

Men indtil da kan man opleve forskellige pop-up-tiltag. For eksempel udstillingen "Telefonbokshistorier".

Der er gratis adgang.

8) DieselHouse

Flyder der benzin i blodet eller en fascination af store maskiner, kan det være, at I skal besøge DieselHouse i Sydhavnen.

Det er et oplevelses- og videnscenter på H.C. Ørstedværket, hvor man kan opleve historien om B&W tilbage fra 1843 og se de store dieselmotorer blive startet.

Der er gratis entré.

9) Møstings Hus

Møstings Hus er en flot, gammel lystgård på Frederiksberg, som nu fungerer som kulturcenter.

Den idylliske placering lige op til Frederiksberg Have og en lille sø gør museet oplagt at kombinere med en gåtur i den grønne have.

Udstillingerne er typisk dansk samtidskunst og kan være alt fra maleri, tryk og fotografi til video, skulptur og installation.

Entréen er altid gratis - dog kan der være enkelte arrangementer, der koster entré.

Museet har dog sommerlukket frem til den 10. august.

/ritzau fokus/

Følg
Jyllands-Posten
Et fængslende museumsbesøg
I Californien har fængselsøen Alcatraz i mange år været en stor turistattraktion, men man behøver ikke rejse uden for landets grænser for at se et fængsel indefra. I Danmark har flere fængsler fået deres eget museum.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her