Annonce
Ferie i Danmark

Nedbrændt badehotel genopstår i 2019: Sådan skal Svinkløv 2.0 se ud

Det historiske Svinkløv Badehotel brændte ned til grunden i september i fjor.

Hotellet kommer til at ligne sit gamle selv - i en opdateret version. Illustration: Praksis Arkitekter

Når det historiske Svinkløv Badehotel efter planen kan indlogere sine første gæster i 2019, vil de besøgende blive mødt af velkendte rammer.

Hotellet, der i 1925 blev opført ved Fjerritslev i Nordjylland, brændte i sensommeren 2016 ned til grunden, men det har siden været planen at genopføre den nordjyske perle.

Omkring 70 gæster befandt sig på Svinkløv Badehotel, da branden brød ud i 2016. Foto: René Schütze
Fredag kunne Fonden for Svinkløv Badehotel afsløre nye foreløbige arkitekttegninger, og heraf kan man se, at version to vil blive genopført i stor respekt for sin forgænger. Har man besøgt hotellet før, vil man kunne genkende det lange, gamle træhus med store vinduer.

Læs hele 112-opkaldet fra Svinkløv-brand

Den opdaterede version rummer flere vinduer og et mere åbent kig til havet på den ene side og klitterne på den anden, men mange håndværksmæssige detaljer vil gå igen. For de ansatte bliver forandringen mere åbenbar. Det nye badehotel får nemlig spritnye køkkenfaciliteter og en stor kælder under huset.

Foreløbige visualisering af fronten af det nye Svinkløv Badehotel. Illustration: Praksis Arkitekter

»Med det nye Svinkløv Badehotel er der foretaget en nænsom opdatering af det gamle. Som gæst vil man opleve, at det er det samme – og alligevel noget helt andet,« siger Mette Tony, arkitekt MAA og indehaver af Praksis Arkitekter, som har tegnet det nye hotel, i en pressemeddelelse.

Se billederne: Svinkløv Badehotel i brand

Hotellet blev opført af danskamerikaneren Carl Brix Kronborg, der vendte hjem til Danmark efter Første Verdenskrig, og tegnet af kongelig bygningsinspektør Einar Packness.

Siden 2015 har parret Louise og Kenneth Toft-Hansen drevet stedet.  I indretningen vil man bevare sommerhusstemningen med en kombination af gammelt, nyt og eget design, oplyser parret.

I begyndelsen af 2019 vil man igen kunne indtage aftensmaden i den gule stue. Illustration: Praksis Arkitekter

Branden på badehotellet blev antændt på grund af en elektricitetsfejl i en tørretumbler. Ca. 70 gæster befandt sig på stedet, og de blev alle evakueret. Der skete ingen personskade.

Svinkløv fastholder antallet af værelser, men indfører bad og toilet på alle værelser. Plantegning: Praksis Arkitekter

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her