Rejser

Besøg Asiens velbevarede hemmelighed

Burma har åbnet op for turister og byder rejsende på helt unikke kultur- og naturoplevelser.

Bagan-templerne kan ifølge rejseoverleveringer gøre selv Angkor Wat i Cambodja rangen stridig som Sydøstasiens største turistoplevelse. Foto: a.lubach

Uspolerede naturområder, hvor oksekærrer triller henover marker og støvede veje. Den smukke Inle-sø, hvor fiskerne balancerer på deres både, mens de hiver dagens fangst i land. Og ikke mindst de unikke Bagan-templerne, der ifølge rejseoverleveringer kan gøre selv Angkor Wat i Cambodja rangen stridig som Sydøstasiens største turistoplevelse.

Fakta

Du kan rejse til Burma med

  • Albatros Travel
  • Temarejser
  • Star Tour
  • Nyhavn Rejser

Det er blot et udpluk af oplevelserne, der venter besøgende Burma. Landet er med sin helt særlige kultur og sin 2.000 km kystlinje fyldt med uspolerede hvide sandstrande, som du kender dem fra postkort, en interessant feriedestination. Og nu er det endelig åben for turister.

– Burma er en helt ny turistdestination, og det er et land, der lige nu er for dem, der er nysgerrige og gerne vil opleve noget helt nyt og anderledes. Altså for pionererne. Landet har været lukket for de fleste indtil for nylig og er meget interesseret i at udvikle turismen og infrastrukturen, siger salgsdirektør hos Star Tour, Stig Elling.

Nyt alternativ til Thailand

Nabolandet Thailand er efterhånden så populært, at de danske rejseselskaber har svært ved at skaffe senge nok til efterspørgslen, og blandt andet derfor er åbningen af Burma en spændende nyhed, som især retter sig mod de eventyrlystne.

Burmeserne er imødekommende og byder besøgende velkommen. Foto: Wade Allsopp

– For de mange, som har rejst i Asien, er det klart det nye hotte sted, som skal besøges de kommende år, siger pressechef Steen Albrechtsen fra Albatros Travel.

Og det er da også forhåbningen i Burma, at turisterne vil komme og på den måde bidrage til at styrke økonomien og udviklingen i det fattige land, der efter årtier med total lukkethed byder på en helt unik egen-kultur, spændende vaner og traditionelle skikke.

– Burma har jo først for nylig for alvor åbnet op for turismen og er fuldkommen uspoleret som rejsemål, siger Steen Albrechtsen, og suppleres af Jakob Ro Jørgensen fra Nyhavn Rejser:

– Burmeserne ser endelig lyst på fremtiden. De er imødekommende og byder besøgende velkommen ved templer, der emmer af spiritualitet, på mystiske cykelture rundt mellem Bagans tempelruiner eller på rolige sejlture på Inle-søen, siger han.

I regnskovens dybe, stille ro …

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Ny computer: Sådan sletter du de unødvendige programmer
De fleste nye computere er fyldt med præinstallerede programmer, som bare bør slettes. To it-eksperter guider her til, hvordan du gør. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her