Annonce
Rejser

Få ny og sund livsstil på helbredsrejse

Rejsebureau tilbyder behandligsferie med garanti for, at man ikke vil være den samme igen.

Yoga vil være en del af det daglige program. Modelfoto: Colourbox

Gode råd er dyre, siges det. Til gengæld fås de ikke bedre.

Det kunne være mottoet for en ekstraordinær rejse til Sri Lanka, der netop er blevet lanceret i sidste uge.

Skal man tro arrangørerne, er der tale om en helbredsrejse. Beregnet for det udmattede, usunde, stressede og symptomplagede nutidsmenneske, der ikke rigtigt mærker sin krop, men lever to skridt efter sig selv og mærker det tredje nærme sig.

Læg livsstilen om

Ser man på programmet er der tale om en usædvanlig rejse. Selv om den går til den fjerne ø-stat Sri Lanka, rejser man reelt mest ind i sig selv. Uden hula-hula. Der er garanti. I hvert fald så meget garanti som et rend af Sri Lankas bedste personlige læger, behandlere, guruer, spirituelle kokke og mentaltrænere kan give.

»Vi tror på, at der er et marked for mennesker, der virkelig vil ændre radikalt på deres livsstil, men som ikke kan finde ud af at gøre det i deres dagligdag,« siger Estelle Torp, den srilankanskfødte direktør for rejsebureauet Discovery Travel i København.

Turen koster 20.000-22.000 kroner for otte dage. Det er efter Estelle Torps mening ikke mange penge, når man ser på indholdet af rejsen. I forvejen har hun kunder, der rejser på wellnessture i Asien til 35.000 kr. og langt over.

»Denne her rejse er anderledes. I samarbejde med professionelle behandlere har vi sammensat et program, hvis formål er grundlæggende at rykke ved folks helbred og give dem redskaber til at udvikle sig yderligere efter, at de er kommet hjem. Den store kunst er at samle en professionel stab af de allerbedste inden for deres områder. Her er vi ikke gået på kompromis. Jeg tror, det bliver en rejseform, vi vil komme til at se mere til,« siger hun, der har brugt flere måneder på at teste og undersøge lokaliteterne i Sri Lanka.

Store bungalows

Valget er faldet på Negombo Ayurveda Pavilions på Sri Lankas vestkyst, der består af 12 store bungalows med egne behandlerrum.

Estelle Torp påpeger, at det ikke drejer sig om turisme. Det er ikke meningen, at den rejsende skal opleve Sri Lanka som sådan. Målet er til gengæld at opleve det bedste af den tusindårige asiatiske lægevidenskab.

Programmet kan tage pusten fra en:

 • Udelukkende ayuvedisk økologisk kost
 • Daglig yoga med højtuddannet yogaguru
 • Tre daglige ayuvediske behandlinger, hver af knap en times varighed.
 • Træning i ayuvedisk madlavning.
 • Træning i mental-øvelsen De Tre Tibetanere.
 • Daglig guidet meditation.
 • 30 min. daglig konsultation hos kropsterapeut Martin Mogensen.
 • Daglig individuel konsultation hos autoriseret ayuvedisk læge.
 • Personlig og individuelt rettet vejledning af Martin Mogensen en uge før og en uge efter rejsen.
 • Maksimalt 12 deltagere.
 • Hver deltager bor i egen luksusvilla.

Det usunde liv

»Det specielle er, at den her rejse kun drejer sig om sundhed. På hvilke andre wellness-rejser følges man af en dansk behandler både før, under og efter opholdet,« spørger Estelle Torp.

Bag projektet står Martin Mogensen fra Kropsinstituttet, som også vil være til stede på de foreløbig tre rejser, der er udbudt her i efteråret.

Han har i 13 år arbejdet med at hjælpe folk til en sundere livsstil. Han mærker i det daglige behovet for en radikal ændring vokse.

»Utrolig mange af os lever usundt, stresset, med træthed, søvn- og afføringsproblemer og symptomer på, at vores krop er presset til det yderste. Mens vi gladelig bruger hundredtusinder af kroner på nye køkkener og biler, er mange dårlige til at gøre noget for at føle sig bedre tilpas. Til at lytte til deres krop og investere i den. Det kan man på de her rejser,« siger Martin Mogensen.

»Det er ikke ferie. Vil man på ferie, kan man henvende sig et andet sted. Vi tilbyder et fuldstændigt eftersyn af ens sundhedstilstand og effektive redskaber til at ændre sin livsstil,« siger han.

Se mere på www.kropsinstituttet.dk

Læs også: Sommerferien forlænger livet

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her