Rejser

Verdens bedste hoteller udpeget

En mio. gæster har talt - og der er dårligt nyt til de danske hoteller. Kun tre er nævnt.

Galaxy Hotel Iraklio på Kreta kåres som det bedste hotel. Pressefoto

Hvad sker der, hvis man spørger en million hotelgæster om deres mening om 110.000 hoteller fra hele verden og beder dem tage hensyn til service og beliggenhed i forhold til prisniveau?

Det er lige, hvad online-booking portalen Expedia har gjort. og resultatet er blevet en anderledes og meget lang rangliste baseret på hotelgæsternes egne oplevelser.

Det interessante er, at kvaliteten på denne måde er blevet sammenlignet, uanset om hotellerne har en eller fem stjerner.

Mange stjerner imponerer ikke

Eller syv, som det berømte Burj al Arab i Dubai og Town House Galleria i Milano.

Så mange stjerner er åbenbart ikke noget, der rigtigt imponerer. Ingen af verdens to eneste syvstjernede hoteller er fundet værdig til topplaceringer, hvilket utvivlsomt hænger sammen med prisen, der starter ved 5-6000 kroner pr. nat pr. person.

Til gengæld viser det sig, at to- og tre-stjernede sagtens kan begå sig i det fine selskab. Ikke færre end fire ud af de ti hoteller, som gæsterne bedst kunne lide at opholde sig på, er såkaldt jævne hoteller med mellem 2,5 og 3,5 stjerner.

Skal man tro listen, der er udarbejdet af hotelbooking-portalen Expedia, finder man på øen Kreta det hotel, der giver den bedste hoteloplevelse til prisen.

Kun tre danske hoteller

Til gengæld har danske hoteller klaret sig skidt i den omfattende brugerundersøgelse. Kun tre hoteller er af brugerne fundet værdige til at snige sig ind i top 2.500 på inferiøre placeringer. Til gengæld kan de bryste sig at være Danmarks tre bedste hoteller til prisen - stadig ifølge de i alt over en million brugere af Expedia.

»Kort fortalt har mere end en million hotelgæster svaret på et spørgeskema om hoteloplevelsen. Spørgsmålene har drejet sig om flere forskellige parametre. På den måde har vi regnet os frem til hvilke hoteller, der totalt set byder på den bedste hoteloplevelse,« siger David Bækholm, som er Norden-manager i Expedia.

Undersøgelsen kaldes Insiders Select. Ingen af de 110.000 hoteller ved, at de har deltaget og er blevet målt og vurderet. Generelt mener langt de fleste hotelgæster, at de får mest ud af fire-stjernede hoteller. Næsten halvdelen af de 2.500 bedst placerede hoteller ligger i denne kategori.

»Umiddelbart er det måske ikke så overraskende, at et femstjernet hotel topper listen. Det er det derimod nok, at der på top ti-listen også er et to-et halvt-stjernet hotel i Indianapolis og et trestjernet i Bosnien. Og det er netop sammenhæng mellem pris og hoteloplevelse, vi med undersøgelsen, søger af finde frem til,« siger David Bækholm.

Verdens 10 bedste hoteller

1. Galaxy Hotel Iraklio, Kreta, Grækenland (5 stjerner)

2. Hide Away Guest House, Knysna, Sydafrika (4 stjerner)

3. Drury Inn, Indianapolis, USA (2½ stjerner)

4. Al Manshar Rotana, Kuwait City, Kuwait (5 stjerner)

5. Conrad Bali, Indonesien (5 stjerner)

6. Staybridge Suites Minneapolis-Bloomington, USA (3 stjerner)

7. Hotel De La Cite, Carcassone, Frankrig (4 stjerner)

8. Bosnian National Monument Muslibegovic House, Mostar, Bosnien (3 stjerner)

9. Cambridge Suites Sydney, Sydney, Canada (3½ stjerner)

10. The Westin Chosun Pusan, Haeundea, Busan, Sydkorea (4½ stjerner)

Danske hoteller på listen, alle tre ligger i København

Nr. 1077. Marriott Copenhagen

Nr. 1115. Adina Apartments

Nr. 2425. Clarion Collection Hotel Twentyseven

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce
Annonce
Biler
Ærgerlig fejl: Populær opladningshybrid bruger benzinmotoren ved eldrift
I de kolde måneder vil benzinmotoren arbejde, selv om en Kia Niro plug-in hybrid kører på eldrift, fordi den driver varmeapparatet. Importøren arbejder på at løse problemet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her