Rejser

Østat på størrelse med Bornholm har verdens mest "magtfulde" pas

Det danske pas lander på en delt fjerdeplads med visumfri adgang til 156 lande i verden.

Singapore, officielt Republikken Singapore er en østat, som ligger ved sydspidsen af Malayahalvøen. Foto: AP/Wong Maye-E

Som dansker kan du komme vidt omkring med din rødbedefarvede følgesvend i lommen.

Stærkeste pas

1. Singapore (159 lande)

2. Tyskland (158 lande)

3. Sverige og Sydkorea (157 lande)

4. Danmark, Norge, Finland, Storbritannien, Frankrig, Italien, Spanien og Japan (156 lande)

5. Luxembourg, Schweiz, Holland, Belgien, Østrig og Portugal (155 lande)

Kilde: Passport Index

Det danske pas giver nemlig adgang til 156 forskellige lande, uden at du behøver søge visum. Det bringer Danmark ind på en delt fjerdeplads sammen med Finland, Italien, Frankrig, Spanien, Norge, Japan og Storbritannien på finansfirmaet Arton Capitals seneste opgørelse over de mest "magtfulde" pas.

På førstepladsen i Passport Index finder man imidlertid østaten Singapore, der ca. er på størrelse med Bornholm og tæller ca. 5 mio. indbyggere. Det singaporeanske pas giver visumfri adgang til 159 lande, efter Paraguay har fjernet sine restriktioner for singaporeanske turister.

Tyrkiet gengælder amerikansk visumstop efter anholdelse

»For første gang nogensinde har et asiatisk land det mest magtfulde pas i verden. Det er et udtryk for Singapores indbydende diplomatiske forbindelser og effektive udenrigspolitik,« siger Philippe May fra Arton Capitals afdeling i Singapore ifølge Forbes.

Grundet Singapore har Tyskland måttet vige fra podiets top. Landet får derfor andenpladsen med adgang til 158 lande, mens Sverige og Sydkorea ligger på en delt tredjeplads med adgang til 157 forskellige lande.

Svageste pas

1. Afghanistan (22 lande)

2. Irak og Pakistan (26 lande)

3. Syrien (29 lande)

4. Somalia (34 lande)

5. Yemen og Bangladesh (35 lande)

Kilde: Passport Index

I den anden ende af listen finder man Afghanistan, vis pas blot giver visumfri adgang til 22 lande i verden.

USA's pas er faldet ned af listen til en 6. plads efter 18 andre lande. For to år siden lå USA på en delt førsteplads i opgørelsen sammen med Storbritannien.

Det skyldes, bl.a. at Den Centralafrikanske Republik og Tyrkiet har umuliggjort, at amerikanske turister kan rejse ind i landene uden visum.

Tidligere i oktober meddelte den tyrkiske ambassade i USA ifølge Ritzau, at det havde sat en stopper for alle former for visumservice til amerikanske borgere til gengæld for et lignende tiltag fra USA.

USA har suspenderet behandlingen af de tyrkiske "ikke-immigrant"-visa til turisme, midlertidigt arbejde, studie og medicinsk behandling. Tyrkere kan stadig søge visum til permanent ophold i USA, skriver nyhedsbureauet.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her