Rejser

Paskontrol kan forsinke rejsende i efterårsferien

På grund af paskontrol kan der forekomme ekstra travlhed på vejene og i lufthavnen i efterårsferien.

Skolernes efterårsferie vil sætte sit præg på trafikken, hvor især lørdagene bliver travle på vejene med mange biler og perioder med forsinkelser flere steder i landet.

Ifølge Vejdirektoratet tager mange danskere i sommerhus eller på ferie syd for grænsen, og den øgede trafik vil især kunne mærkes på motorvejene mellem Sjælland og Jylland, samt til og fra Tyskland.

Derudover kan trafikanter ligeledes forvente tæt trafik i de store sommerhusområder - især på den jyske vestkyst, ved Skagen og i Nordsjælland.

Ferietrafikken vil på vejene især kunne mærkes på:

  • E20 Fynske Motorvej (især den vestlige del)
  • E45 ved Kolding, samt Sønderjyske Motorvej til og fra Tyskland, hvor der kan forekomme grænsekontrol.
  • Køge Bugt Motorvejen
  • Rute 21 til og fra Sjællands Odde
  • Østjyske Motorvej omkring Skanderborg og Horsens

Fredag 13. oktober bliver efterårsferiens mest travle rejsedag i Københavns Lufthavn med forventet 101.700 rejsende. Spanien og Grækenland er de store feriemål.

Hvis man skal flyve ud af Europa eller til lande, der ikke er medlem af Schengen – som for eksempel Storbritannien – kan der være ventetid i paskontrollen.

Det gælder også, hvis man rejser til Kroatien, Cypern, Bulgarien og Rumænien.

Paskontrollen gælder kun for dem, der rejser uden for Schengen. Det gør cirka hver fjerde passager, oplyser Københavns Lufthavn.

Kilder: Københavns Lufthavne, Vejdirektoratet.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her