Annonce
Rejser

Besøg verdens bedste vandreland i efteråret

Smalle hængebroer, vinkende gedehyrder og udsigt til sneklædte bjergtoppe er blandt oplevelserne i vandrelandet Nepal.

Foto: Tashi Sherpa/AP

Uforglemmelige oplevelser og følelsen af at være en eventyrer, som rejser ud til fjerne egne af landet med et eventyr ventende om hvert et hjørne.

Undgå begynderfejl på vandreferien
  • Husk tabletter til rent drikkevand. De vejer en del mindre end at skulle slæbe litervis af vand med op.
  • Vær indstillet på, at menuen i de lokale landsbyer primært står på bønner og linser kokkereret på forskellig vis.
  • Husk kontanter. Der bliver solgt smukke håndlavede tørklæder langs vandreruterne.
  • Undersøg niveauet for den tur, du planlægger, så I ikke ender med at booke den hårde vandretur til Everest Base Camp, hvis I aldrig har prøvet at vandre i bjerge før.
  • Gå fodtøj til inden vandreferien. Helt nye sko er den hurtigste vej til store vabler på en aktiv ferie.
  • Højsæsonen for vandreture i Nepal er i efteråret, hvor vejret er mest stabilt, og antallet af turister også er højere. Uden for højsæsonen kan vejret være en anelse mere ustabilt, til gengæld er der færre turister. I sommerperioden er der monsunregn.
Kilde: Katrine Dybkjær, Claus Andersen

Sådan beskriver Katrine Dybkjær, rejseblogger på outnabout.dk og medlem af De Berejstes Klub, sin vandreferie i Nepal.

Og hun er ikke alene om begejstringen for det bjergrige land nord for Indien. Særligt hvis man har mod på at få lidt sved på panden og nogle kilometer i benene.

- Hvad aktiv ferie i oktober angår, så er det den bedste måned at besøge Nepal, som nok er det bedste vandreland i verden, fortæller Claus Andersen, som er foredragsholder, rejseleder og har tilnavnet "the biking viking".

I Himalaya får sjælen også ferie

Hans første råd til at vandre i Nepal er, at man skal overveje, hvor meget tid man har.

- Annapurna rundt og Everest Base Camp er de to store, kendte trek. Men man skal sætte minimum tre uger af for at kunne trekke et af dem. Og fire uger er nok mest realistisk, vurderer Claus Andersen.

- Man kan alternativt vandre i Helambu Valley og i Langtang National Park, hvis man har knap så meget tid. Det er meget flotte områder, hvor der er en god blanding af natur og kultur, tilføjer han.

Katrine Dybkjær kalder drillende Annapurna for "motorvejsudgaven" og tilføjer, at den er tosporet i højsæsonen. Hun hev selv to uger ud af kalenderen og vandrede de tre ruter Helambu, Langtang og Gosainkunda, som ligger i forlængelse af hinanden.

Men det er dybest set et spørgsmål om smag og behag - samt form og erfaring. Fælles for ruterne er dog, at man skal kunne klare nogle højdemeter i benene.

- Nepal er ikke et vandreland for alle. Man skal være i form til det, men så får man til gengæld også en utrolig unik, naturskøn og uforglemmelige oplevelse, siger Katrine Dybkjær.

Da Katrine Dybkjær og hendes kæreste nåede toppen af passet i 4600 meters højde, kunne de som de første sætte deres fodspor i nyfalden sne.

Langs med ruten lå der små teahouses, som er alternative overnatningsmuligheder for vandrerne.

- Vi vandrede i maj, som er uden for sæson. Flere steder fik vi lov at sove gratis, hvis vi bare købte aftensmad hos dem. Så sad man der foran den åbne ild i midten af deres dagligstue med den lokale familie på den ene side af bålet og os to danskere på den anden side, fortæller Katrine Dybkjær og fortsætter:

- Engelsk var ikke nået til de nepalesiske højdedrag, men det utroligt så langt man når med smil oppe i højderne. Folk er utroligt venlige og smilende.

Turen bød også på smalle hængebroer, vinkende gedehyrder og damer, som strikkede varme huer til de kolde bjergtoppe og små bedehuse med rækker af karakteristiske forskelligfarvede flag.

Ud over Himalayas smukke bjerge, anbefaler Claus Andersen at sætte mindst to-tre dage af til hovedstaden Kathmandu.

- Det er en virkelig interessant by at besøge, og måske et af de største kulturchok man kan få som vestlig dansker ved at sætte sig ind i en flyvemaskine i nogle få timer, siger Claus Andersen.

/ritzau/FOKUS

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her