*

Rejser

Flyselskab lover kvinder: I får lov til at slippe for midtersædet

Servicen skal gøre flyrejsen mere behagelig for kvinder, der rejser alene.

Vistara oplyser, at 75-100 kvinder hver dag benytter sig af selskabets nye tilbud. Arkivfoto: Joachim Adrian/Polfoto

Bør kvinder have lov til at undgå at sidde mellem to mænd på en lang flyvetur, og har kvinder særligt brug for hjælp med at bære deres bagage?

Ja, mener det indiske flyselskab Vistara, som er begyndt at tilbyde netop den slags service til kvinder, som rejser alene eller med børn.

På Vistaras hjemmeside kan man således læse, at selskabet »kun vil tildele kvinder vindues- eller gangpladser ved check-in« - også selv om kvinden ikke har valgt et sæde på forhånd.

Flyselskab dømt for diskrimination: Mandlig passager fik smidt 81-årig kvinde væk fra hendes sæde

Solorejsende kvinder kan også uden beregning få hjælp med deres bagage i ankomstlufthavnen og blive hjulpet med at booke en autoriseret taxa, så hun sikrest muligt kan blive hjulpet til sin destination.

»Kvinder styrker økonomier og er en stor drivkraft i samfundet,« siger Vistaras vicedirektør ifølge CNN.

Lige nu er servicen kun tilgængelig på indenrigsflyvninger i Indien, men Vistara planlægger at udvide den til at omfatte internationale flyvninger.

Et billigt grin: Rejseselskab har samlet de sjoveste henvendelser fra dets gæster

Vistaras kommercielle direktør oplyser til Bloomberg, at flyselskabet giver den ekstra hjælp til kvinder »for at sikre, at vores kvindelige kunder har ro i sindet«.

Indien har et udbredt problem med overfald og seksuelle overgreb på kvinder, og kvinde- og menneskerettighedsgrupper har kritiseret de indiske myndigheder for ikke at gøre nok for at kvinder i det offentlige rum.

Vistara oplyser, at 75-100 kvinder hver dag benytter sig af selskabets tilbud.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her