Annonce
Rejser

Tag på camping på 1. klasse

Med glamping – glamorous camping – kan man opleve nye dimensioner i friluftslivet, når telt, indretning og campingplads sammen skaber et helt nyt univers. Glamping er en oplevelse i sig selv.

Nordisk Village er etableret som en selvstændig del af den store campingplads. Teltene står på podier af træ og er udstyret med komfortable møbler. Der er gjort meget ud af indretningen og stemningen, der er langt fra en traditionel campingoplevelse. Foto: PR

Begrebet camping opstod, da den brede befolkning for over 100 år siden fik ferier og fridage. Ligesom de bedrestillede ønskede de at komme ud i naturen, men de havde ikke mulighed for hverken at købe en sommerbolig eller at bo på hotel. De fandt på en billigere løsning – at ligge i telt. Og mange fik således syet bomuldstelte, soveposer og madrasser, som de fyldte med hø fra den lokale bonde, når de lånte plads på hans mark.

Camping udviklede sig og blev etableret som en ny og billigere overnatningsform, der har givet mulighed for, at mange flere er kommet ud at opleve naturen og verden. Hen ad vejen har luksussen sneget sig ind. Vi gider ikke fryse eller blive våde, når det regner. Vi vil have et ordentligt køkken, så vi kan få lækker mad. Og så videre - til de lækre campingvogne, autocampere og telte med masser af faciliteter, som vi bor i i dag.

Samtidig har campingpladserne udviklet sig fra en græsmark hos den lokale bonde, hvor man kunne få lov til at bruge gårdens vandhane og lokum, til i dag, hvor mange campingpladser har udviklet sig til mindre oplevelsesparker, hvor der er en masse aktiviteter for både mænd og kvinder, børn og voksne. Her er der så mange tilbud, at mange familier vælger at rejse til en speciel plads og holde sig der en hel uge uden at se naturen eller seværdighederne omkring campingpladsen.

Glamping i stedet for et kedeligt mobile home

Camping Ca’ Savio er en plads med egen badestrand på en halvø stik øst for Venedig i Italien. Det er en kæmpestor plads med alle faciliteter, hvor man sagtens kan blive underholdt en hel uge. Også uden at tage til Venedig.

Pladsen er stor – meget stor – med plads til 5.500 gæster, der kan bo i eget telt eller campingvogn. Men de fleste af gæsterne vælger at køre eller flyve til Venedig og leje campingvogn eller mobile home på pladsen. Og hvis man kun er interesseret i en uge med alle faciliteter og masser af aktiviteter og underholdning, kan man jo på den måde slippe for den lange tur gennem Europa med »noget på krogen.«

Pladsen er ikke den eneste af sin slags. Den er ifølge værten medium size, og faktisk ligger der i omegnen mere end en snes campingpladser på samme størrelse eller større.

Pladsen har mange campingvogne, mobile homes og bungalowtelte, man kan leje. Det er praktisk, og man kan sige meget godt om mobile homes – de er kompakte og har alt det man har brug for lige ved hånden. Men mange af dem er ikke kønne, fordi de er bygget af plasticbrædder og i et design a la en kontorcontainer på en byggeplads.

Det må Camping Ca’ Savio også have set, for de har lagt sig i overhalingsbanen og udvidet deres overnatningstilbud med glamping – glamourøs camping – i rustikke bomuldstelte med lækker indretning. Store senge, komfortable møbler, tæpper og skind, hvide duge og krystalglas leder tankerne hen på Karen Blixen, når hun tog på jagtrejser i Kenya.

Nordisk Village

Idéen, teltdesignet, materialerne og følelsen af luksus er således ikke ny. Og flere pladser rundt om i verden begynder at gøre deres pladser og tilbuddene på pladserne mere luksuriøse. Glamping er camping med stil, der gerne må være en større oplevelse end et ophold på et rigtigt godt hotel.

Glamping kan som noget nyt opleves på Camping Ca’ Savio, der med nordisk retro-design, enkelhed og hygge har skabt deres Nordisk Village. Den er etableret i et tæt samarbejde med den danske camping- og udstyrsproducent Nordisk i Silkeborg.

Nordisk har nøje beskrevet konceptet, som de vil udbrede til resten af verden, så gæster nøjagtigt ved, hvad de får. Foreløbig er man i gang med at etablere Nordisk Villages i Japan, Taiwan, Tyskland, Storbritannien, Thailand og Danmark. Konceptet kan følges på: nordiskvillage.com

Pladsen ved Venedig er den første Nordisk Village, som Nordisk har etableret - her sammen med den italienske ferieudbyder Go Outside og campingpladsen Camping Ca’ Savio i Venedig.

En anden form for glamping kan opleves i de legendariske AirStream-campingvogne, som også kan lejes på pladsen ved Venedig. Er familien for stor kan et par stykker glampe i et Nordisk Asgard bomuldstelt lige ved siden af. Foto: Per Raahauge

Retrotelte med nordiske navne

Nordisk i Silkeborg så for lang tid siden tendensen, hvortil deres store bomuldstelte passede perfekt. Producenten har specialiseret sig i mindre og ultralette fjeldtelte, soveposer og andet high end-grej til friluftslivet. Herudover har de erhvervet den tyske fabrik Yeti, der er specialister i lette og meget eksklusive dunjakker. Og endelig har Nordisk specialiseret sig i store bomuldstelte, der er udviklet til store grupper på 25 til 30 personer – eller til luksuscamping for ganske få.

Bomuld giver et godt indeklima i teltet, fordi stoffet »kan ånde«, og designet er retro som for 40 til 50 år siden, mens teltene har navne, der er hentet fra den nordiske mytologi - som Ydun, Asgard, Utgard og Alfheim.

I serien findes 12 forskellige bomuldstelte på mellem 5,5 og 56 m2. Alle kan suppleres med sovekabiner mv. Der er ikke sparet på noget – heller ikke vægten – hvor det mindste, Ydun på 5,5 m2, vejer 13 kg og koster knap 5.000 kr., og et af de største, Vanaheim på 40 m2, har en vægt på 56,2 kg og koster 14.000 kr.

Prøv glamping eller staycation

I Danmark kan man opleve glamping i retrostil på Skyttehusets Camping, Truust Camping og Bamsebo Camping.

Eller man kan lave staycationstay at home vaccation – hvor man holder ferie i telt i egen baghave. Meget hyggeligt og noget helt andet end at sove inde i huset.

Og nu vi er ved de nye termer, skal vi lige have slowcation med. Det er ifølge livstilsekspert Anne Glad og Friluftsrådet ferie, hvor man slapper af i naturen. God fornøjelse!

JP Rejser var inviteret af Nordisk.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her