Annonce
Rejser

Top-10: Her er Europas billigste feriedestinationer

Få mest for dine feriepenge ved at vælge de byer i Europa, hvor pengene rækker længst.

Bukarest i Rumænien topper listen over billigste destinationer. På billedet ses Revolutionspladsen i Bukarest, hvor man har rejst en søjle til minde om dem, der mistede livet under revolutionen 1989. Foto: Vadim Ghirda/AP

Hvis det er billigt at købe kaffe, croissanter og kølig cava på ferien, så er der flere penge til oplevelser.

Så er spørgsmålet bare, om det er i Rumænien eller Tjekkiet, du kommer længst for dine penge.

Det spørgsmål har The Economist Intelligence Unit afdækket for dig i den nye rapport "Worldwide Cost of Living 2017".

Top ti: De billigste destinationer

1) Bukarest, Rumænien.

2) Kiev, Ukraine.

3) Sankt Petersborg, Rusland.

4) Sofia, Bulgarien.

5) Beograd, Serbien.

6) Budapest, Ungarn.

7) Warszawa, Polen.

8) Moskva, Rusland.

9) Prag, Tjekkiet.

10) Athen, Grækenland

Kilde: Rapporten Worldwide Cost of Living 2017, The Telegraph.

Zoomer man ind på Europa, hvor man kan finde oplagte påskedestinationer, er svaret måske ikke så overraskende, at du skal sætte kurs mod byer i Østeuropa, hvis dine feriepenge skal række længst.

De tre billigste storbyer er Bukarest i Rumænien, Kiev i Ukraine og Sankt Petersborg i Rusland.

Et stigende antal af danskere har opdaget dem: Her er de billigste storbyer i Østeuropa

Listen er lavet ved en sammenligning af priserne på 160 produkter og services. Det er blandt andet mad, drikke, tøj, husholdningsprodukter, personlig pleje, leje af bolig og transport.

- I de senere år har nogle af de europæiske destinationer som eksempelvis Riga, Prag og Budapest været meget populære, siger Ole Kirchert Christensen, ansvarshavende chefredaktør på rejsemediet Check-in.dk.

- Det er populære storbydestinationer, som man gerne rejser til på en forlænget weekend, tilføjer han.

Og det er særligt de gode priser, der lokker danskerne til Østeuropa.

- Man får rigtig meget for pengene både hvad angår indkvartering og i forhold til købekraften, når man kigger på måltider, souvenirs, og hvad man ellers bruger sine penge på, fortæller Ole Kirchert Christensen.

Lige uden for top ti over de billigste byer i Europa finder man byer som Lissabon og Istanbul. Der er altså også penge at spare, hvis ferien går længere sydpå.

København lander som den fjerde-dyreste på den europæiske liste. Den danske hovedstad er kun overgået af Zürich, Genève og Paris. På verdensbasis ligger København som den niende-dyreste sammen med New York.

I rapporten kan man også finde en liste over de byer i verden, der er faldet mest i pris de seneste 12 måneder.

Top tre er: Manchester, Buenos Aires og London. Så hvis de står på ønskelisten, er det i hvert fald et godt tidspunkt at booke rejsen.

/ritzau/FOKUS

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Udfordret af naturens luner
Japan har den seneste uge oplevet voldsomme regnskyl og oversvømmelser, millioner er blevet evakueret og næsten 200 mennesker er omkommet. Voldsomt vejr er dog langt fra nogen sjældenhed her. Vulkaner, tyfoner, jordskælv og efterfølgende tsunamier er grundvilkår, som man må indrette sig efter, og det gør man. Belært af katastrofer tages nye metoder i brug, når der bygges nyt. Den store arkitekt Tadao Ando er blandt dem, som har taget naturen til sig.
Et fornøjeligt møde med hammeren
Små fiskerlejer under frodige sprækkedale. Rå klippesider, der styrter i Østersøens bølger. Den store slotsruin Hammershus med historiens vingesus i sol og blæst. Bornholms vestkyst og Hammeren er et råt og helt unikt stykke Danmark.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Hvilken verden lever Zuckerberg mon i?

Ingen bare bryster, men gerne påstande om, at Holocaust aldrig fandt sted. Mark Zuckerberg må komme til fornuft.
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her