*

Rejser

5 smartphone-spil til den rejselystne

Sjove og nemme spil, der både underholder og giver inspiration til den næste udlandsrejse.

Er du idéforladt mht., hvor din næste rejse skal gå hen, er der hjælp at hente på din smartphone – samtidig med at du bliver godt og grundigt underholdt. Spilekspert og -designer Jesper Krogh Kristiansen guider her til fem sjove og nemme smartphone-spil, der kan få udlængslen og rejselysten til at boble hos enhver.

Mysterier i ældgamle ruiner

Foto: Square Enix

»Hvis du spillede spil i 90’erne, kender du helt sikkert Lara Croft som den seje gravrøver og arkæolog, der sneg sig ind i ruiner, fandt skatte og kæmpede mod skurke.

“Lara Croft GO” er dog en lidt anderledes slags spil, hvor du skal regne dine træk ud for at løse gåder og mysterier. Du befinder dig i nogle ældgamle ruiner og templer, og jeg har altid selv elsket den slags – det er lidt som at se en Indiana Jones-film.

Spillet taler til en fascination af historiske templer og fremelsker stemningen af fortidens mystiske sagn. Så hvis du har en drøm om at udforske glemte civilisationer, så er det her et godt sted at starte.«

Lara Croft GO
Til:
iPhone og Android
Pris: 16 kroner

Actionfyldt rejsestemning

Foto: Kiloo

»Subway Surfers er et danskudviklet spil, der taler til en barnlig fascination i os. Du spiller en grafittimalende fyr eller ”fyrinde” på flugt langs jernbanespor i forskellige lande. Spillet har en utroligt farverig og karikeret grafisk stil, og når du eksempelvis løber rundt i Rio de Janeiro, kan du se favelaerne, stranden Copacabana og en masse andre kulturelle detajler omkring dig, der taler til en indre naivistisk fascination af fremmede lande og byer.

Spillet skifter omgivelser hver måned og har allerede været forbi Cairo, Kenya, Havanna, Nordpolen og mere end 50 andre lokaliteter – så hvis du skal have et actionfyldt skud rejsestemning, så er det værd at prøve.«

Subway Surfers
Til:
iPhone og Android
Pris: Gratis

Udforsk det dystre Paris

Foto: Inkle Studios

»Her er der tale om en interaktiv bog – ligesom de gamle Sværd og Troldom-bøger, hvis nogen kan huske dem. Det er en omskrivning af den gamle fortælling om Frankensteins monster, hvor du hele tiden kan vælge, hvordan historien skal udfolde sig.

Du kan eksempelvis selv snakke med dr. Frankenstein og fortælle, hvad du synes om de ting, han gør. Det fantastiske her er også, at den har taget den kendte historie og placeret den i Paris, som jo normalt beskrives som romantikkens højborg. Her er byen mørk, gotisk og møgbeskidt og fungerer rigtigt godt som kulisse for historien. Du kan af og til vælge, om du vil udforske de områder, du befinder dig i – og på den måde minder det om selv at være ude at rejse.

Spillet er på et ganske højt litterært niveau, så det er især godt, hvis du ikke normalt er til digitale spil, for her handler det lige så meget om at udforske en tekst på en ny måde – og så er den grafisk virkelig flot sat op.«

Frankenstein
Til:
iPhone og Android
Pris: 29 kroner
 

Blå bog

Foto: PR

Jesper Krogh Kristiansen er spilekspert og udvikler selv spil i sit eget firma, Electric Bloo.

Er kommunikationsansvarlig i Interactive Denmark – en non-profitorganistation, der arbejder for at fremme den hjemlige spilbranche.

Forfatter til bogen  “Store drømme – små mirakler”, der handler om den danske computerspilsbranche.

Han har en cand.mag.  i medievidenskab fra 2006.

 

Jorden rundt som væddemål

Foto: Kiloo

»Den gamle Jules Verne-klassiker bliver genfortalt i ”80 Days”, hvor du er tjeneren, der skal hjælpe din herre med at vinde væddemålet om at nå først rundt om jorden.

Spillet er en eventyrbog, der foregår i et alternativt univers, der dog stadig minder meget om vores. Målet er at rejse, det er kernen i spillet – og det er virkelig fantastisk skruet sammen, fordi det får dig til at tro, at din rejse rundt om jorden er unik – for du kan nærmest vælge hvilken som helst rute. Hvis du vil rejse over Nordpolen, kan du det. Ligesom når vi er på rejse i virkeligheden, så føles det her, som om du backpacker, for du får en historie, du kan fortælle andre, og spillet fanger følelsen af, at det at rejse er et stort eventyr.«

80 Days
Til:
iPhone og Android
Pris: 39 kroner

På eventyr ude og hjemme

Foto: Niantec

»”Ingress” er forgængeren til “Pokemon Go”, og det er perfekt til folk, der ikke gider at fange irriterende japanske nuttedyr, men stadig gerne vil udforske verden og spille et spil samtidig. Spillet bruger Google Maps som spilleplade, hvor du skal tilslutte dig en af to grupper, som kæmper mod hinanden ved at overtage forskellige seværdigheder – statuer, monumenter og lignende – omkring dig, som du skal "hacke" med din smartphone.

Det er en glimrende undskyldning for bare at gå ud og opdage dit nærområ?de, hvis du ikke har noget specifikt i tankerne, men bare gerne vil på eventyr. Du kan bå?de spille det hjemme hos dig selv og opdage nye ting, du ikke har lagt mærke til før, og nå?r du er på ferie.

Du får rørt dig, kommer på opdagelse og spiller et spil på samme tid, og man få?r nemt en “jeg-nupper-lige-en-til-seværdighed”-følelse, når man spiller det.«

Ingress
Til:
iPhone og Android
Pris: Gratis
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce
Annonce
Bundsgaard valgte at klage i stedet for at bage
Den aarhusianske borgmester var lørdag stærkt kritisk overfor Trafikstyrelsen. Styrelsen afviser kritikken, og oplyser i samme ombæring, at man onsdag forventer at give Letbanen tilladelse til at køre med passagerer, hvis Aarhus Letbane lever op til de nødvendige vilkår. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her