Rejser

Redaktørens liste: Spar penge på overnatning i den engelske hovedstad

Hver uge udvælger rejseredaktøren en række inspirerende destinationer og aktuelle historier fra rejsebranchen.

Foto: Colourbox

Rejseredaktør Maria Meiner Christensen.

London er traditionelt set en af de dyreste europæiske byer at holde ferie i. Alligevel valfarter vi danskere til den engelske hovedstad, når vi trænger til kultur, shopping og et skud storbyliv. Men hvis man gerne vil spare lidt på overnatningsbudgettet, er netop nu faktisk et udmærket tidspunkt at aflægge London et visit.

En ny opgørelse fra hotelsøgesiden Trivago viser, at hotelpriserne er faldende og har været det siden brexit i juni sidste år. Hotelpriserne er på et år – fra januar 2016 til januar 2017 – faldet med 13 procent fra en gennemsnitspris på 1.247 kr. til 1.091 kr. Det betyder, at hotelpriserne i London nu ligger på niveau med København. For mens Londons prisniveau er på sit laveste siden 2013, oplever andre populære storbyer i Europa som Amsterdam, Barcelona, Lissabon, Madrid og Prag en stigning.

De nedadgående engelske priser kan skyldes faldet i pundet, som gør det billigere for os danskere, at holde ferie i London og øvrige britiske destinationer. I Skotland og Nordirland, som ligeledes har pund, kan prisfaldet også ses: Hotelpriserne i Edinburgh og Belfast er faldet med henholdsvis 14 og 10 procent sammenlignet med sidste år.

Det britiske pund lå i januar sidste år på 10,12 kroner, mens det i øjeblikket er nede på 8,72 kroner.

Træn op til 90 kilometers klassisk langrendsløb

Hvert år i marts tager omkring 800 danskere til Sverige for at deltage i det klassiske 90-kilometers langrendsløb Vasaløbet. Eller Vasaloppet, som svenskerne kalder det. Er du en af dem, der pønser på selv at deltage i det hårde løb på et tidspunkt, er det værd at overveje at træne op til løbet på et af Vasaløb-ets certificerede træningssteder.

Foto: Roger Borgelid
Et af disse steder er X-Country Center Ulricehamn, der er kendt som et skisportssted med en stærk skiløbstradition. Her har stjerner som Hanna Falk og Oskar Svärd, der har vundet Vasaløbet tre gange, taget deres skiuddannelse. Kommer man op til løbet, der i år finder sted den 5. marts, kan man få pudset sin skiform af og blive klogere på både udstyr, teknik og kost.

For at blive et officielt Vasaløbscenter skal et skisportssted nemlig tilbyde ekspertvejledning inden for sund kost og langrendsteknik, ligesom træningsfaciliteter og snesystemer konstant skal videreudvikles og optimeres.

Af andre skisportssteder med det officielle Vasaløbs-stempel kan nævnes Billingen, Kläppen, Idre Fjäll og Orsa Grönklitt.

Den nye campingsæson begynder med en genfødsel

For inkarnerede campingtilhængere er janaurvejr perfekt til camping, mens andre ikke kunne drømme om at sætte benene på en campingplads, før temperaturen har fået et gevaldigt nøk opad.

Men det ændrer ikke ved, at campingbranchen allerede nu begynder at planlægge den forestående sæson. For traditionen tro er begyndelsen af et nyt år lig med en masse åbent hus-arrangementer og campingmesser over hele landet. Den første af de store er Bella Camping i Bella Center Copenhagen, der efter to års pause vender tilbage. Tidligere har campingmessen været en del af en større feriemesse, men årets messe i weekenden fra den 20.-22. januar er rendyrket campingtema med produktnyheder, udstyr og tilbehør til campinglivet.

Foto: PR
En måneds tid efter københavner-messen kan man i Messecenter Herning opleve Skandinaviens største feriemesse, Ferie for Alle, hvor der i den grad er noget at komme efter for en campingentusiast. For messen, der finder sted fra den 24.-26. februar, kan tilbyde intet mindre end otte haller og 31.000 kvadratmeter fyldt med campinginspiration til både Danmark og udlandet.

Er man bosat på Fyn, bliver man ikke snydt, da der for fjerde år i træk holdes Ferie-Fritid i Odense – i år fra den 27.- 29. januar – hvor camping også her fylder en del på programmet.

Flybilletterne bliver endnu billigere end sidste år

Sidste år faldt prisen på flybilletter, og samme tendens ser ud til at gøre sig gældende for det kommende år.

I hvert fald hvis man skal tro en ny undersøgelse, som Expedia har lavet i samarbejde med Airlines Reporting Corporation, der har undersøgt en lang række tendenser inden for luftfart. For undersøgelsen af milliardvis af data har vist, at udbuddet af flybilletter er stigende, mens prisen derimod daler.

»Alt i alt fortsætter billetpriserne deres stadige tilbagegang, og vi ser ikke noget i dataene, der foreslår en ændring af denne tendens i den nærmeste fremtid, især ikke med stig-ningen i flyselskabernes sædekapacitet,« siger Chuck Thackston, der er administrerende direktør hos Airlines Reporting Corporation, i en pressemeddelelse.

For flyrejser i Europa er den gennemsnitlige billetpris faldet med fire procent for både enkeltbilletter og returbilletter på økonomiklassen. En billet, der i 2015 kostede 2.230 kroner, kostede således 2.145 kr. i 2016. Umiddelbart et beskedent fald på 85 kroner, men sammenholdt med prisfald over de seneste år er billetpriserne i dag de laveste siden 2013.

Men selv om billetterne generelt er billige, er der yderligere at spare ved at time billetkøbet rigtigt. Det er bedst at købe billetterne i weekender – især søndag – mens fredage er et dårligt tidspunkt. Det skyldes i høj grad forretningsrejsende, som ofte booker de fleste af deres rejser i slutningen af ugen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Rejser lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her