Rejser

Redaktørens liste: Den første sne - Sverige melder klar til en ny skisæson

Rejseredaktøren udvælger en række inspirerende destinationer og aktuelle historier fra rejsebranchen.

Rejseredaktør Maria Meiner Christensen.
Den første sne er netop faldet i Sverige, og snefaldet markerer, at den nye skisæson venter lige om hjørnet. Det er Vemdalen og Idre Fjäll, der i år er de første til at kunne annoncere vinterens komme. Når den første sne er faldet, er der traditionen tro ikke lang tid til, at det hvide guld indfinder sig på de øvrige skisportssteder i landet. Derfor er løjper, lifter og snekanoner i øjeblikket i fuld gang med at blive gjort klar over hele Sverige – det samme gælder for hoteller, restauranter og skiskoler, som skal stå klar til at tage imod skigæsterne.

Kom skiskaden i forkøbet - Træn allerede nu

Og der er da heller ikke længe til sæsonstart, for så snart som den 17. oktober åbner langrendssporene i Idre Fjäll, der er en af danskernes foretrukne skidestinationer. Når skisæsonen i Sverige starter tidligt, som det er tilfældet i år, betyder det, at de tidlige frostgrader skaber et godt sneunderlag for resten af sæsonen.

I 2015 faldt den første sne den 15. oktober, og det var dengang også Idre Fjäll, der kunne glæde sig over at være først.

Underskriftindsamling - Rejseportal sætter stopper for tiger-selfies og løveklap

Elefantridning, selfies med tigere og klapning af delfiner og løveunger er populære turistattraktioner over store dele af verden. Men fra 2017 stopper TripAdvisor, der er verdens største rejseportal, med at sælge billetter til shows og underholdning, hvor turister kommer i nærkontakt med vilde og truede dyr.

Foto: World Animal Protection
At TripAdvisor og deres datterselskab Viator har taget den beslutning, sker på baggrund af en underskriftindsamling, som dyrevelfærdsorganisationen World Animal Protection står bag. Indtil nu har mere end 558.000 dyrevenner skrevet under på, at rejseportalen bør stoppe billetsalget. Og presset har altså båret frugt.

»Det er glædeligt, at TripAdvisor har taget dette skridt. Det spiller en vigtig rolle i vores arbejde for at sætte en stopper for mishandlingen af vilde dyr i turistindustrien. Vi ved, at folk gerne vil se vilde dyr, men de kender typisk ikke til mishandlingen bag. Nu kan TripAdvisor hjælpe dem med at træffe mere dyrevenlige valg,« siger Gitte Buchhave, der er direktør for World Animal Protection Danmark i en pressemeddelelse.

Over 100 rejseselskaber på verdensplan er allerede stoppet med at tilbyde elefantridning og -shows. I Danmark har 12 rejseselskaber indtil videre meldt sig på banen.

Undervisning i sneen - Iværksættere gør det nemt at booke dansk skiskole

Når danskerne tager afsted på skiferie, vender en stor del hjem fra ferien med skader. En ny skiskoleportal skal gøre det nemt at booke dansk ski-undervisning på nettet, inden man drager afsted på ferie. Portalen hedder Skimundi, og gennem en simpel bookingproces kan man bestille skiskole med dansk garanti på et af Østrigs 25 største skisportssteder.

»Efter i flere år at have taget mig af tilskadekomne danskere – både børn og voksne – begyndte jeg at se et mønster. De fleste skader opstår, fordi professionel skiundervisning fravælges eller er for svært at booke hjemmefra. I stedet er det ofte far eller en ven, som ikke er uddannede, der giver lidt tips. Det svarer til at man sender sine børn til fodbold én uge om året uden nogen form for træning,« siger Christoffer Vorre, der har fire sæsoner som skilærer i de østrigske alper bag sig, og er en af initiativtagerne bag Skimundi.

Foto: PR

Sammen med sin partner Ottar í Hjøllum vil Christoffer Vorre være med til at sikre at danskere – specielt børnene – får en dansk skilærer, og dermed en mere tryg og sikker skioplevelse.

De to iværksættere stiftede i 2012 Snowminds, hvor de uddanner danske og hollandske skiinstruktører. Til den kommende vinter har de 450 kursister med på deres kurser, og således mere end 500 danske skilærere i deres netværk af instruktører.

Efter planen vil Skimundi i fremtiden også tilbyde booking af dansk skiundervisning i Frankrig, Italien og Schweiz.

Salt havspise - En efterårsferie i østerens tegn hele landet over

Uge 42 er for mange lig med efterårsferie. Men ferieugen er samtidig startskuddet til østersfestivalen Oyster Trophy Week, der hvert år i oktober hylder den eksklusive spise. Gennem hele ugen finder forskellige østers-relaterede events sted i tre dele af landet – Vadehavet og Sønderjylland, Limfjorden og Aarhus samt København.

Arrangementerne er både for eksperter og novicer og spænder over østerssafari iført waders til østerssmagning med champagne og drinks ved hånden.

Foto: Colin Seymour

På Fanø afholdes der i løbet af ugen østersfestival, hvor kendte kokke og madanmeldere øser ud af deres viden og kokkekundskaber, ligesom Fanø Oyster King lancerer sin længe ventede kogebog.

Vil man selv lære at tilberede østers, holder fiskehandlen Hav, der ligger i Torvehallerne i København, østersskole fredag den 21. oktober, hvor deltagerne får lov til at svinge østerskniven under fiskehandlernes kyndige vejledning.

Læs mere på og se alle ugens arrangementer på www.oysterweek.dk.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Rejser lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her