Annonce
Rejser

Danmarks mest berejste: Syv lande overraskede

Som 27-årig blev Henrik Jeppesen den yngste person, der har rejst i alle verdens 193 lande. Særligt syv lande overraskede ham positivt.

Verdens mest restriktive diktatur, Nordkorea, overraskede Henrik Jeppesen positivt.

Pak så lidt som muligt i kufferten og hav modet til at møde verden med et åbent sind.

Så simpel er grundfilosofien bag Henrik Jeppesens imponerende rejseliv, der har gjort ham til den yngste person i verden, der har besøgt alle verdens 193 lande.

Det sidste land på listen var nordøstafrikanske Eritrea, som den 28-årige thybo besøgte 1. april i år. Ikke just et land, der står i rejsebureauernes feriekataloger.

- Jeg synes, man skal besøge den slags lande, for man bliver overrasket og klogere som menneske. Man får en større forståelse for andre, og jeg tror, det skaber en bedre verden, siger Henrik Jeppesen.

Han peger på syv rejselande, der har overrasket ham positivt. Første land på listen er verdens mest restriktive diktatur.

1. Nordkorea:

- Selv om folk ved, at jeg har været i alle lande, spørger de alligevel, om jeg har været i Nordkorea. Og folk bliver meget overraskede, når jeg fortæller, at det er et nemt land at besøge. Det er i mine øjne også det mest interessante land i verden. Man skal blot anskaffe sig et 'double entry visum' til Kina, og så tager rejsearrangøren hånd om resten. Koryo Tours kan varmt anbefales.

2. Iran:

- Iran har et meget dårligt omdømme. Men jeg må bare sige, at man føler sig meget velkommen som turist i Iran. Jeg blaffede fra Teherans lufthavn, fordi der ikke var offentlig transport ind til byen. En engelsklærer samlede mig op, viste mig noget af byen og tog mig til mit hotel. Folk gør alt, hvad de kan for at hjælpe. Det er også nemt at besøge Iran, og regeringen har store planer med turismen.

3. Rwanda:

- Efter folkedrabene i 1994 var der nok ikke mange der tænkte, at Rwanda godt 20 år senere skulle være et fantastisk rejsemål. Men det er det. Du oplever som turist ikke de problemer, du ofte gør i den del af verden. Ingen beder om penge. Der er styr på tingene, og infrastrukturen er af god standard. Det er et meget smukt land, og at tage en bus på tværs af landet, er noget af det smukkeste, jeg har set på mine rejser. 'The land of a thousands hills' er et must.

4. Moldova:

- Europa's fattigste land er et dejligt land at rejse i. Folk er meget snaksalige og virker glade til trods for, at de har meget lidt. Mange afrikanske lande er rigere. Man kan besøge Transnistrien og få en vild kulturel oplevelse af et land, der slet ikke er et land. Besøg selv stedet for at forstå, hvad jeg mener. Ellers kan man selvfølgelig tjekke det ud på YouTube.

5. Sydafrika:

- Negative historier om høj kriminalitet i Sydafrika fylder meget i medierne. Men det rammer kun meget få turister. Næsten alle har en fantastisk oplevelse i dette land og vil gerne tilbage. Det er nok det land i verden, der har mest forskelligt at tilbyde. Fantastisk safari, strande, natur, mennesker, madoplevelser og til en meget overkommelig pris. Deres valuta er meget svag, så det er bare med at drage nytte af det.

6. Nigeria:

- Nigeria har et meget dårligt omdømme, men det er et fantastisk land. Flinke mennesker med god humor. Lagos er en af verdens hurtigst voksende byer og absolut et besøg værd. Der er stadig korruption, selv om det er langt mindre end tidligere. Sørg for at have en lokal kontakt, og du kan se frem til en vild rejseoplevelse.

7. Sao Tome og Principe:

- Er netop blevet visumfrit. Det er et rigtigt eventyrland, hvor det er vigtigt at flyve indenrigs til Principe. Det er som et træde ind i en eventyrfilm. Smukt land, fantastiske strande, meget få turister og efter signende nu også helt malariafrit. Landet har ikke noget dårligt omdømme, men da få kender landet, vil jeg gerne gøre opmærksom på det.

/ritzau/FOKUS

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Det googler peruanerne
Fodboldhelten Guerrero, der alligevel er med til VM, er blandt de mest søgte ord i Peru. Det latinamerikanske land, som er Danmarks første modstander ved VM i fodbold, er i det hele taget særdeles aktive på nettet. Det kniber mere med at leve sundt. Hjerte- og karsygdomme og diabetes er blandt de store udfordringer.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Søstrene Grene vil åbne 150 nye butikker

Takket været eget design og effektiv storytelling har Søstrene Grene fået forretningen til at blomstre. I en tid med stigende nethandel har virksomheden tidoblet antallet af fysiske butikker, og i løbet af de næste tre år forventer direktøren yderligere 150 butikker. Finans
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her