Annonce
Rejser

Direkte fra cykeltræning til a la carte-middag

På Hotel Comwell Sport, der ligger i Rebild Bakker, kan gæster både nyde hotelopholdets behageligheder og kaste sig over et varieret sportsprogram. Et koncept, man som de første tilbyder i Danmark.

Store Økssø, der ligger få kilometer fra hotellet, er et af målene for mountainbike-turene. Foto: Peter Christiansen

Efter en heftig stigning på et langt og smalt single-track når pulsen helt op i det røde felt, og små sveddråber pibler frem på panden. Heldigvis har guiden fin fornemmelse for, hvor meget han kan presse gruppen, så de næste tre minutter er der dømt pause.

»Derovre ligger Danmarks dybeste hemmelighed,« fortæller han og peger i retning af et højdedrag.

Her gravede man sig i 1960'erne ind i de underliggende kalkgruber og byggede en atomsikret bunker, der skulle være opholdssted for kongehuset og regeringen i tilfælde af krig. Først for nylig fik offentligheden kendskab til Regan Vest, som anlægget hedder, og der er planer om at åbne den 60 meter dybe bunker for besøgende.

Ældgammel tysk by: Her er der tyske specialiteter for livsnydere

Vi er en lille flok mountainbikere, der har meldt os til formiddagens Advanced MTB-hold, og selv om cyklingen er det primære, stopper vi en gang imellem og hører om den historie, der knytter sig til området. Vores guide har både styr på historiefortællingen samt det cykeltekniske, og kombinationen fungerer fint.

Efter pausen, der synes alt for kort, hopper vi igen i sadlerne. Turen går nu dybere ind i skoven, hvor der kommer tekniske passager med rødder, drilske huller og små drops. Humøret i gruppen er højt, alle leger med at udfordre balanceevnen på de kringlede spor, og guiden er god til at lære fra sig.

Et La Santa på dansk grund

Vi er indlogeret for en weekend på Hotel Comwell Sport, som ligger ved Rold Skov midt mellem Hobro og Ålborg. Her, i Danmarks største sammenhængende skovområde, har naturen været meget gavmild. Man finder uberørte områder med søer og kilder, skovklædte bakker og store åbne lyngarealer. Terrænet er stærkt kuperet, og det lægger op til en lang række aktiviteter som cykling, løb, vandring, svømning og adventure-sport. Rammerne for et sportshotel er således i orden, og det er konceptet også.

Bookingen fungerer nemt, og man kan melde sig til holdtræning via et chip-armbånd. Foto: Peter Christiansen

For mere end 30 år siden grundlagde Tjæreborg-koncernen Club La Santa på Lanzarote. Meget nyskabende for den tid introducerede man konceptet med at holde ferie på et ressort, hvor en lang række aktivitetsmuligheder – lige fra cykling og triatlon til tennis og surfing – var inkluderet i prisen. La Santa har gennem mange år været en populær feriedestination for den store målgruppe, der prioriterer aktiviteter øverst, når der skal ferieres, og idéen har siden bredt sig til Playitas på Fuerteventura.

Få en helt igennem maritim sommerferie i Finlands tidligere hovedstad

Med skabelsen af Comwell Sport har konceptet nu vundet fodfæste på dansk grund, og man er gået all in. Hotellet tilbyder et fuldt dagsprogram, der begynder tidligt om morgenen med løbe- og gymnastikhold, og det slutter først hen under aften, hvor der tilbydes udstrækning og yoga.

Vandet i den nærliggende Ravnkilde er så rent, at det kan drikkes. Foto: Peter Christiansen

Det er gratis for hotellets gæster at deltage i holdtræningerne, men det er også muligt at leje personlige instruktører, og viften af tilbud dækker de fleste ønsker og aldersgrupper. Skal man have sved på panden, kan man booke plads på sportsboxing- eller HIT-holdet, hvor intensiteten er høj, og er man til et afslappende ophold, er den guidede vandretur i Rebild Bakker ideel. Her lægges hovedvægten på kultur, historie og smukke udsigter.

Den mest populære aktivitet på Comwell Sport er mountainbiking. Lige uden for døren har man et af Danmarks bedste cykelterræner, og der er ruter af forskellig sværhedsgrad. De lette ture kan klares af langt de fleste, også selv om man ikke har erfaring med at køre i terræn. Anderledes er det med downhill-ruten, der efter danske forhold må betegnes som ekstrem. Ruten er én lang nedkørsel med hop, drops og stejle kurver, og det er forbudt at benytte den, hvis man ikke har licens. Cykelmuligheder er der således nok af, og som en ekstra service stiller hotellet gratis mountainbikes til rådighed, hvis man har lyst til at udforske de forskellige spor på egen hånd.

Mange triatleter og svømmere træner i Store Økssø. Foto: Peter Christiansen

Lille italiensk perle lokker: Omringet af turistbyer i verdensklasse

»Op med paraderne, og husk at bevæge benene!«

Bokseinstruktøren har taget pletpuder på, og en efter en får holdets deltagere mulighed for at øve slagkombinationer, uppercuts og dybe stød. Selv om slagene absorberes af handsker og puder, er det hårdt at bruge overkroppen så intensivt, og det er virkelig en udfordring at hænge på i det høje tempo. Kun få af deltagerne har prøvet sportsboksning før, men holdet er fuldt booket, for alle er enige om at udnytte så mange af hotellets tilbud som muligt. I løbet af de 45 minutter, som boksetræningen varer, forbrænder vi masser af kalorier, træner styrke og udholdenhed, og alle får en god og anderledes oplevelse med sig.

Musklerne er ømme og kroppen tømt for energi. Til gengæld venter en god middag med tilhørende vine i hotellets restaurant. Nu skal der restitueres, inden det går løs med morgendagens aktiviteter.

Ophold

Hotel Comwell Sport Rebild Bakker er firstjernet, og der er fokus på et varieret udbud af sportsaktiviteter. Men da hotellet også fungerer som konferencehotel, har man ofte fordelagtige weekend-tilbud, som både inkluderer overnatning, halvpension og fri afbenyttelse af hotellets faciliteter og sportstilbud.

I alt tilbydes 50 forskellige aktiviteter, og trænerne er veluddannede – f.eks. er de to hovedtrænere begge kandidater i idræt. For at deltage på et hold, skal man booke plads, og ligeledes skal man lave en reservation, hvis man vil låne en mountainbike.

Restauranten serverer både menuer og a la carte. Køkkenet anvender økologiske grøntsager og benytter primært råvarer, der er rige på proteiner og kulhydrater, men fattige på sukker og fedt.

Se mere på: www.comwellsport.dk

Tre råd til rejsen

Thingbæk Kalkminer

Indtil 1960 har man brudt kalk i Thingbæk, og de underjordiske minegange, der huser omkring tusind flagermus samt en stor skulptursamling, fungerer nu som museum. Der er åbent fra først i marts til sidst i oktober, og man kan booke guidede ture.

Læs mere på: www.rebildcentret.com

Blokhusmuseet

Få hundrede meter fra Hotel Comwell Sport finder man Blokhusmuseet, Lincoln Log Cabin, hvor man kan fordybe sig i historien om de cirka 300.000 danskere, der fra sidste halvdel af 1800-tallet udvandrede til USA. Tæt på museet ligger den smukke plads, hvor dansk-amerikanere hvert år den 4. juli fejrer den amerikanske uafhængighedsdag.

Se mere på: www.roldskovmuseerne.dk

Vikingecenter Fyrkat

Ved Hobro finder man Vikingecenter Fyrkat – et ringformet borganlæg, som blev opført for mere end tusind år siden under Harald Blåtand. En vikingegård, der består af ni rekonstruerede beboelseshuse og værksteder, er opført ved borgen. I sommersæsonen er borgen et levende museum med “vikinger”, der laver læderarbejde, farver og væver samt bygger buer og træner med våben.

Se mere på: www.nordmus.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her