Annonce
Rejser

Best in Class: Rejser

Flotte strande, luksuriøse hoteller og eminente flyselskaber. Hvis man mangler inspiration til den næste rejse eller lille getaway, så behøver man ikke lede længere. Jyllands-Posten har nemlig fundet det bedste af det bedste inden for rejser.

Kappadokien i Tyrkiet - et gammelt vulkansk område - er kåret som det smukkeste sted i verden af Condé Nast Traveler. Foto: Moyan Brenn/flickr

Verdens smukkeste sted

Kappadokien

Det anerkendte amerikanske rejsemagasin Condé Nast Traveler har kåret verdens smukkeste steder. På førstepladsen er Kappadokien placeret. Det er et gammelt vulkansk område, der er kendt for de specielle bjergformationer, som er skabt af flydende sten fra vulkaner. Der er huse – ja, hele landsbyer – hugget ind i klipperne. Det er meget smukt og faktisk endnu smukkere, når himlen er fyldt med farverige luftballoner. I det sydvestlige Bolivia finder vi listens andenplads, Salar de Uyuni, som er verdens største saltslette og halvanden gang større end Sjælland. Halvdelen af året er den et fantastisk syn, når sletten er helt tør. På tredjepladsen er Mù Chang Chái, der ligger i den vietnamesiske provins Yen Bai. Området er kendt for de mange rismarker, der ligger sirligt over hinanden på bjergskråningerne.

Verdens smukkeste steder

1. Kappadokien, Tyrkiet
2. Salar de Uyuni, Bolivia
3. Mù Chang Chái, Vietnam
4. Algarve-kysten, Portugal
5. Island
6. Palawan, Filippinerne
7. Venedig, Italien
8. Ashikaga, Japan
9. Brecon Beacons, Wales
10. Ørkenen, Namibia

Kåringen er foretaget af Condé Nast Traveler

Danmarks bedste hotel

Nimb

Gæster, der har overnattet på Hotel Nimb i København, har kåret det som Danmarks bedste hotel. Foto: Executive Suite/flickr
Danmarks bedste hoteller spænder bredt fra femstjernede luksushoteller til hyggelige gårdhoteller på landet. Trivago har kåret Danmarks 10 bedste hoteller. De 10 hoteller har alle én ting til fælles: De har modtaget de mest positive anmeldelser fra tidligere gæster.

Listen viser, at hotelgæster har en meget bred smag. For nogle er et godt hotel et idyllisk gårdhotel på landet, mens andre foretrækker femstjernet luksus med brede kingsizesenge og frottémorgenkåber. Hoteller på listen varierer i stil, pris og antal stjerner, men gæsterne er glade for dem alle.

Ét hotel er de dog lidt mere glade for, og det er Nimb i København lige over for Hovedbanegården. Hotellet er blandt andet blevet rost for for den venlige betjening, de smukke, rummelige værelser og den centrale beliggenhed.

På andenpladsen ligger aarhusianske Villa Provence, som bliver besunget for den charmerende atmosfære, de flotte værelser og den gode placering. På tredjepladsen finder vi Stella Maris i Svendborg, der får roser med på vejen for den fantastiske mad og den personlige service.

Danmarks bedste hoteller

1. Nimb, København
2. Villa Provence, Aarhus
3. Stella Maris, Svendborg
4. Ruths Hotel, Gl. Skagen
5. Hesselet, Nyborg
6. Bandholm Hotel, Bandholm
7. Bramslev Gaard, Hobro
8. Opus, Horsens
9. Hilton Copenhagen Airport, Kastrup
10. Gl. Skovridergaard, Silkeborg

Kåringen er foretaget af Trivago

Verdens bedste flyselskab

Qatar Airways

Foto: Eric Salard/flickr
Hvis man vil flyve med verdens bedste flyselskab, skal man vælge Qatar Airways. Flyselskabet er blevet kåret til verdens bedste flyselskab i 2015 ved den årlige prisuddeling, Skytrax World Airline Awards, i Frankrig.

Prisuddelingen er baseret på kundetilfredshedsundersøgelser blandt millioner af flypassagerer fra mere end 160 lande og dækker omkring 250 flyselskaber. Qatar Airways har en ambition om konstant at være verdens mest toneangivende flyselskab. For at indfri de ambitioner har selskabet opbygget en flyflåde med de nyeste flytyper og fastsat priserne ekstremt konkurrencedygtigt. Flyselskabet har dog også været udsat for turbulens, fordi arbejdsforholdene for selskabets ansatte ofte har mødt kritik.

SAS ligger for øvrigt placeret som nummer 57 på listen over verdens bedste flyselskaber.

Verdens bedste flyselskaber

1. Qatar Airways, Qatar
2. Singapore Airlines, Singapore
3. Cathay Pacific Airlines, Hongkong
4. Turkish Airlines, Tyrkiet
5. Emirates, Dubai
6. Etihad Airways, Abu Dhabi
7. Ana All Nippon Airways, Japan
8. Garuda Indonesia, Indonesien,
9. Eva Air, Taiwan
10. Qantas Airways, Australien

Kåringen er foretaget af Skytrax World Airline Awards

Bedste billigste destination

Estland

I Estland mødes østeuropæiske og nordiske strømninger, og priserne er fordelagtige. Foto: akira kawamura/flickr
Hvert år kårer rejseguide-forlaget Lonely Planet årets bedste billigste rejsemål. Lonely Planet har i denne omgang hevet en nær nabo op af hatten: Estland. Priserne er fordelagtige, men hvad vigtigst er, så kan man opleve en særlig del af Europa, hvor østeuropæiske og nordiske strømninger møder hinanden.

Hovedstaden Tallinn er indtagende, kystlinjen og skovene i nationalparken Laheema er smukke. Desuden er Laheema den første nationalpark, der blev oprettet i det tidligere Sovjetunion.

På andenpladsen finder vi Ho Chi Minh City og Hanoi i Vietnam. De vietnamesiske byer er topdestinationer for folk, der rejser på budget. Tredjepladsen indtager Østafrika. Priserne er lave på grund af sidste års Ebola-udbrud, men man skal lige huske på, at London, Madrid og Paris faktisk er tættere på epicentret for Ebola-udbruddet, end Østafrikas turistcentrum er.

De bedste, billigste destinationer

1. Estland
2. Ho Chi Minh City og Hanoi, Vietnam
3. Østafrika
4. New Mexico, USA
5. Bosnien og Hercegovina
6. Galicia, Spanien
7. Quebec City, Canada
8. Den caribiske kyst, Costa Rica
9. Østtimor
10. Vestaustralien

Kåringen er foretaget af Lonely Planet

Verdens bedste lufthavn

Singapore Changi

I fire år har Singapore Changi vundet pladsen som verdens bedste lufthavn. Foto: Jorge Lascar/flick
Ifølge 13 mio. fritidsrejsende er Singapore Changi verdens bedste lufthavn målt på bekvemmelighed og effektivitet. Det viser Skytrax årlige top 100-liste. Dataindsamlingen foregik fra juni sidste år til februar i år, hvor passagerer har taget stilling til kvaliteten af check-in, faciliteter ved ankomst- og mellemlanding, shopping, sikkerhed, paskontrol og transit til gate. Det er fjerde år i træk, at passagererne placerer Changi-lufthavnen øverst på podiet. Nummer to i Skytrax' kåring er Incheon-lufthavnen i Seoul i Sydkorea, hvor knap 48 mio. passagerer sidste år passerede gennem terminalerne. I Changi var det tal 55 mio. Tredjepladsen indtages af en europæisk lufthavn i skikkelse af lufthavnen i München.

Verdens bedste lufthavne

1. Singapore Changi
2. Incheon International Airport
3. Munich Airport
4. Tokyo International Haneda
5. Hong Kong International Airport
6. Centrair Airport
7. Zürich Airport
8. London Heathrow
9. Kansai International Airport
10. Doha Hamad Airport

Kåringer er foretaget af Skytrax

Verdens bedste strand

Baia do Sancho

Verdens bedste strand ligger i Brasilien. Foto: dronepicr/flick
Aarhus' Den Permanente eller Københavns Svanemøllen Strand er absolut ikke med på denne liste. Bevares, det er da udmærkede bud på fine strande til at dyppe tæerne eller slænge korpusset, men de når altså ikke op på siden af de strande, som Tripadvisor har kåret som de 10 bedste i hele verden. Man skal rejse lidt længere væk for at finde disse strande, men så får man altså også nogle helt fantastiske strandoplevelser. På listen over de bedste strande er det tre strande i henholdsvis Spanien, Italien og Grækenland, der ligger tættest på Danmark. Resten ligger så langt væk som Australien, Filippinerne og Brasilien.

Verdens bedste strande

1. Baia do Sancho, Fernando de Noronha, Brasilien
2. Grace Bay, Providenciales, Caribien
3. Rabbit Beach, Lampedusa, Italien
4. Playa Paraiso Beach, Cayo Largo, Cuba
5. Playa de Ses Illetes, Formentera, Spanien
6. Anse Lazio, Praslin Øen, Seychellerne
7. White Beach, Boracay, Filippinerne
8. Flamenco Beach, Culebra, Puerto Rico
9. Whitehaven Beach, Whitsunday Island, Australien
10. Elafonissi Beach, Elafonissi, Grækenland

Indsamlingen er foretaget af Independent.co.uk

Den bedste nye åbning

Shanghai Disney Resort

Disney-resortet i Shanghai har verdens højeste fortryllede slot. Det åbner 16. juni. Foto: Loren Javier/flick
Abba-fans, fodbold-fanatikere og Disney-følgere har gode grunde til at støve passet af i 2016. Disneys nyeste resort – og det første beliggende i Kina – åbner den 16. juni og byder på det traditionelle Magic Kingdom, men med det højeste fortryllede slot nogensinde. Der vil være seks temalande, hvoraf et vil være med pirattema. Disneyland Hotel og Toy Story Hotel vil sørge for en god nats søvn til gæsterne. I Stockholm er det også gået agurk i tivoliseringen. I januar åbnede Mamma Mia! The Party. Det er én del restaurant og én del teaterforestilinger tilsat lidt disco. Abba-legenden Björn Ulvaeus står bag denne interaktive dico-spiseoplevelse. I Schweiz åbner et Fifa-fodboldmuseum, der vil tage fans igennem hele historien om det smukke spil.

De bedste nye åbninger

1. Shanghai Disney Resort, Kina
2. Mamma Mia! The Party, Stockholm, Sverige
3. Monnaie de Paris, Frankrig
4. FIFA World Football Museum, Zürich, Schweiz
5. Surf Snowdonia, Wales
6. National Gallery Singapore
7. BASK, Gili Meno, Indonesien
8. Louvre Abu Dhabi, Forenede Arabiske Emirater
9. National Museum of African American History and Culture, Washington, DC, USA

Listen er lavet af Lonely Planet

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her