Annonce
Rejser

Skift den fysiske rejseguide ud med fem apps

Med telefonen ved hånden kan du hurtigt finde en hyggelig café eller se om flyet er forsinket. Se hvilke apps, der kan erstatte rejseguiden.

Står du i Rom og mangler en hyggelig café til frokosten? Du får et hurtigt overblik over cafeer i nærheden af dig på app'en Urbanspoon. Foto: Gregorio Borgia

Hvornår har du sidst hevet en parlør frem fra tasken for lige at støve nogle lokale gloser af på ferien eller brugt en rejseguide for at finde en ny restaurant? For mange kan rejseguiden erstattes af en række brugbare apps, som ikke fylder mere end den lille smartphone, man alligevel har med som kamera.

En undersøgelse foretaget af rejsebureauet Apollo viser, at hver femte dansker bruger apps til booking eller orientering på rejsemålet som en del af deres ferie. Faktisk kan du allerede i luften få et overblik over, hvad du flyver over med den nye Flyover Country-app - helt uden wi-fi.

»Apps er supergode, hvis du leder efter noget specifikt, for eksempel restauranter. Især apps med kort, der viser dig, hvor du kan få noget at spise i nærheden af det sted, du er. Derudover har mange apps offline-kort, hvilket er en fordel i forhold til at spare de gigabyte, du har fra din telefonudbyder,« fortæller rejseblogger Karen Seneca fra Rejseblokken.dk.

Kom tættere på de lokale med syv smarte rejse-apps

Karen Seneca fremhæver fem apps, som kan hjælpe med alt fra flybilletter til mad og kort. Den første er noget så oplagt som Københavns Lufthavns egen app Cph Airport.

»Det er en uundværlig app, der ikke fylde så meget. Her kan man se, hvornår flyene lander, kufferterne kommer ud på bagagebåndet og så videre. Det er praktisk, hvis du skal hente nogen i lufthavnen - og skidesmart, hvis du skal flyve. Der er nemlig gates og forsinkelser angivet,« siger Karen Seneca.

Praktiske apps til krisesituationer:

- European Health Insurance Card guider til at bruge det blå sygesikringskort i de 28 EU-lande, blandt andet med nødtelefonnumre og hvilke behandlinger, du kan få dækket.

- UM Rejseklar er Udenrigsministeriets app med rejsevejledninger, beskeder i krisesituationer, oplysninger om pas og visum og kontaktoplysninger til danske ambassader og konsulater i udlandet.

- Your Passenger Rights er udgivet af European Union Apps og indeholder alle dine rettigheder, hvis bagagen for eksempel er blevet væk. Den er bygget op som spørgsmål og svar, så man hurtigt kan identificere sit eget problem.

Kilde: Karen Seneca, journalist, forfatter og rejseblogger

Hvis du står i en fremmed by, og gerne vil vide, hvor der ligger en hyggelig café eller en lækker restaurant i nærheden, så skal du have fat i app'en Urbanspoon, som kan lidt det samme som Yelp. Her får du gode råd til steder i nærheden - og så kan du se, hvad andre brugere synes om dem. Du kan også søge mere specifikt på kinesisk eller gode bøfsteder.

Skal du på storbyferie, kan du få tilpassede guides til eksempelvis Barcelona, Stockholm, London eller New York med app'en Friendly Cities.

»Guiderne er lavet af lokale, så du kan for eksempel finde forslag til det hyggeligste sted at få 'fika', som er svensk kaffebord, i Stockholm eller en guide til en billig ferie i Barcelona,« fortæller Karen Seneca.

Disse syv apps gør sommerferien lettere

Uanset om du søger romantik eller budget, kan du altså finde en guide, som er tilpasset dine behov.

Står du og mangler det gode gamle kort, skal du hente Maps Me. Her henter du kortene ned, så du kan tilgå dem offline.

»App'en gælder i hele verden og viser nærmeste transportmuligheder, seværdigheder, benzinstationer, spisesteder og så videre, og man kan lave en ruteplan på app'en. App'en lokaliserer dig, når du åbner den, så det tager lidt tid at downloade kortet, men det er værd at vente på,« siger Karen Seneca.

Du kender sikkert de mørkeblå rejsebøger fra Lonely Planet, som er en bibel for mange rejsende. Men du kan også lade bogen blive hjemme og i stedet hente deres apps.

»Den nyeste er en storby-app til 37 forskellige byer i verden. Her kan du for eksempel selv vælge budget, så du får tilpasset oplevelser til din økonomi. Den er gratis og nyttig,« forklarer Karen Seneca.

Her kan du finde lidt tips og tricks til en god flyrejse:

/ritzau/FOKUS

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Æresoprejsning til agurken: Så forbløffende sund er den

Karen Lyager
Ja, agurken består mest af vand. Men de sidste 5 pct. er spækket med supersunde stoffer, som de fleste af os har hårdt brug for. Ikke mindst i en varm sommer.
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce
Annonce
Æresoprejsning til agurken: Så forbløffende sund er den
Ja, agurken består mest af vand. Men de sidste 5 pct. er spækket med supersunde stoffer, som de fleste af os har hårdt brug for. Ikke mindst i en varm sommer. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her