*

Rejser

Besøg oscarvindende destinationer verden over

Hvert år bliver rejselystne over hele verden inspireret af de nominerede film ved Academy Awards – bedre kendt som Oscar-uddelingen – til at udforske nye destinationer. I år er ingen undtagelse.

Tag til Budapest og Kroda Studios for at opleve, hvor filmen "The Martian" blev skudt Foto: Expedia

Der er intet som film, der kan få os til at drømme om fjerne kyster, byer og landskaber, hvor vi aldrig har været, eller måske give os lyst til at genopdage destinationer, som vi allerede elsker. Online rejsebureauet Expedia.dk har set nærmere på årets vindere af de gyldne Oscar-statuetter og udvalgt filmset, der er værd at udforske på egen hånd – fra Nordamerika og Europa til vores egen København.

(U)mulige destinationer

Det er ikke så nemt, at planlægge en tur til Mars, hvis man ønsker at følge i Matt Damons fodspor i The Martian, der var nomineret for "bedste film" og "bedste skuespiller".

Men at komme til den røde planet skabt af Ridley Scott er slet ikke så kompliceret, som du måske tror: Hop på flyet til Budapest, og tag en tur til Korda Studios for at opleve, hvor filmen blev skudt.

Gå derefter i astronaut Mark Watneys fodspor på en rundrejse i Ungarn, en af de største og mest interessante filmkulisser i verden, med sin frodige natur og ældgamle byer langs landevejene. Ungarn skuffer heller ikke på den kulinariske scene med et stort udbud af lokalproduceret vin og charcuteri i topklasse.

Op- og nedture

Filmen The Big Short, der foregår i New York, vandt i år en Oscar for "bedste adapterede manuskript". Foto: Expedia

The Big Short er historien om Wall Street, der rystede verdensøkonomien tilbage i 2008 med konkursen af blandt andre Lehman Brothers. Filmen vandt i år en Oscar for "bedste adapterede manuskript" og var blandt andet oppe imod filmen Brooklyn, der er skrevet af Nick Hornby, som foregår i bydelen af samme navn. New York kræver næppe nogen nærmere introduktion, men særligt Brooklyn er i dag en spirende bydel, hvor nye restauranter og modebutikker konstant dukker op.

Til eventyrerne

Foto: Expedia

Tarantino valgte i år Colorado som kulisse for sin film The Hateful Eight, som vandt en Oscar for "bedste musik ".

Men for at beundre landskabet og de snedækkede bjerge er der ikke nødvendigvis behov for at booke en oversøisk flyvning. Expedia anbefaler derimod en rejse til fascinerende Island, som kun ligger tre timers flyvning fra København.

Island er med sine varme kilder og rå natur blevet en yndet destination blandt eventyrere, men også det store udvalg af spa-steder og ikke mindst den levende musikscene gør Island til et anderledes, men oplagt bud på en spændende ferie.

For naturelskere

Foto: Dave Bloggs/Flickr

The Revenant var blandt årets helt store nominerede film i dette års Oscars og løb også med hele tre af de eftertragtede statuetter. Filmen vandt blandt andet for "bedste fotografering ". Til rejsende, der ønsker at udforske landskabet i The Revenant, anbefaler Expedia en tur til Rocky Mountains i Canada, hvor filmen blev optaget. Bjergtagende sneklædte landskaber danner rammen om en ferie, hvor naturen sætter scenen. Er man til river-rafting eller måske bjergklatring, så er Rocky Mountains en oplagt destination. Expedia anbefaler at flyve til Calgary, hvorfra eventyret kan begynde.

Staycation

Foto: Expedia

Ude godt, men hjemme bedst. Svenske og smukke Alicia Vikander vandt en Oscar for "bedste kvindelige birolle" i filmen The Danish Girl, som foregår i København tilbage i 1926.

Expedia anbefaler at tage en tur gennem Københavns brostensbelagte gader til Nyhavn, hvor H.C. Andersen engang boede, og fiskekuttere valfartede til med dagens fangst. Herfra svinger man ned til Frederiksstaden, som emmer af det gamle København med sine små brogede gader og skæve huse. Slå et smut gennem Kongens Have, som i sin tid blev anlagt uden for voldene og først i 1770'erne blev åbnet for offentligheden, for at slutte af ved Rosenborg Slot, som huser landets kronjuveler.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Om temaet

Jyllands-Posten dækker Oscar-uddelingen. Prisuddelingen, den røde løber og filmanmeldelser.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her