*

Rejser

Pas på: Ingen returret på netkøbte rejser

Køb af rejser på nettet er ikke dækket af forbrugeraftaleloven, og derfor har du som forbruger heller ikke 14 dages fortrydelsesret.

Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto

Mens de kolde temperaturer hænger ved herhjemme, drømmer mange danskere sig væk til sol og sommer. Det får derfor mange til at se sig om efter en rejse til sydens sol.

Men selv om der kan ligge et godt tilbud og vente, skal du være helt sikker, før du trykker køb.

Rejser på internettet er nemlig et af de få køb, der ikke er dækket af forbrugeraftaleloven, og derfor er der heller ikke de 14 dages fortrydelsesret, som vi normalt kender.

Det fortæller leder af Forbruger Europa, Lars Arent:

- Køb af en rejse på nettet er af de få undtagelser i forhold til at kunne fortryde et køb på nettet, ligesom det også er tilfældet med koncertbilletter.

- Det vil sige, at der ikke står noget i loven om, at du kan fortryde købet af rejser, når du har trykket på købsknappen, fortæller Lars Arent til Ritzau Fokus.

Han mener samtidig, at det er vigtigt at få belyst problemstillingen. I hans optik er danskerne nemlig ved at blive forvænt med tanken om altid at kunne fortryde et køb på nettet.

- Retten til at fortryde et køb er ved at blive så indforstået hos os forbrugere, at vi efterhånden tager det for givet. Det betyder også, at undtagelserne, som med rejser, bliver mere og mere overraskende for forbrugeren.

- Så det er helt klart noget, hvor forbrugeren skal sikre sig, hvad der står betingelserne. Giver selskaberne selv en afbestilling, eller skal man selv købe, siger Lars Arent.

Når man som forbruger ikke har nogen fortrydelsesret ved køb af rejser på nettet, kan det i stedet for blive nødvendigt at købe en afbestillingsforsikring med rejsen.

Spørger man seniorrådgiver i Forbrugerrådet Tænk, Asta Ostrowski, bør man som forbruger overveje, om en sådan forsikring kan betale sig.

- Jeg plejer at give det råd, at man som rejsende bør overveje, om en afbestillingsforsikring giver mening i forhold til rejsens pris, og hvor man skal hen.

- Er det en billig rejse, og er det ikke vigtigt, hvornår man præcis kommer frem, så behøver man ikke nødvendigvis at købe en afbestillingsforsikring. Man bør også undersøge, om man i forvejen er dækket af sin rejseforsikring, fortæller Asta Ostrowski.

Når man køber flybilletter på nettet, er det også ofte, at man bliver dirigeret hen til en hjemmeside, som formidler købet til et rejse- eller flyselskab. Her skal man som forbruger også være opmærksom på rettighederne, fortæller seniorrådgiveren.

- Som forbruger skal man også være særligt opmærksom på, at der i mange tilfælde er en formidler af rejsen. Det er nogle hjemmesider, der ikke selv transporterer kunderne. Det kan give nogle komplikationer.

Nogle af disse formidlere skriver nemlig ikke alle vilkårene for købet på deres hjemmeside, selv om de er forpligtiget til det.

Nogen gange kan det handle om muligheden for afbestilling og afbestillingsforsikring.

Asta Ostrowski anbefaler derfor, at man som forbruger altid tjekker både flyselskabets side, samt den side man bestiller hos.

Generelt lyder rådet også, at man altid læser det med småt.

Asta Ostrowski har nemlig set eksempler, hvor kunder hverken har fået oplyst bookingnummer eller check-in-tider i forbindelse med deres rejsekøb.

/ritzau/FOKUS
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her