*

Rejser

Gravides flybilletter til Sydamerika kan refunderes

Flyselskaber vil give pengene retur til gravide, der har fået kolde fødder før afrejse.

Hvis man er gravid og har fået kolde fødder forud for en rejse til Sydamerika eller andre områder, hvor der er konstateret risiko for at få den omtalte zika-virus, er der måske penge at hente.

Både SAS og Norwegian tilbyder nu nogle gravide rejsende, der aflyser deres tur på grund af frygt for zika-virusset, at få deres penge igen.

- Hvis du er gravid og skal rejse til for eksempel Sydamerika, kan du få din billet refunderet. Man skal bare tage kontakt til SAS, siger Knut Morten Johansen fra SASs presseafdeling.

Han understreger, at SAS ikke flyver direkte til Sydamerika. Men SAS refunderer billetten selv, hvis SAS kun står for en del af turen til Sydamerika.

- Hvis man har bestilt en billet hos os og rejser videre derned med en Starlines-partner, så refunderer vi den billet, siger han.

Også hos Norwegian er der mulighed for at redde noget af det tabte, hvis det frygtede virus har sat en stopper for rejselysten.

- Hos Norwegian er det bestemt, at gravide, der rejser mod Caribien, har mulighed for at blive ombooket gratis eller at få deres billet refunderet. Det gør man ved at kontakte vores kundecenter, siger informationsmedarbejder hos Norwegian Daniel Kirschhoff.

Norwegian flyver fra København til Puerto Rico og St. Croix. Det er billetter til de destinationer, som gravide rejsende hos Norwegian kan få hjælp til at ombooke eller refundere.

Hos SAS understreger man, at tilbuddet ikke kommer, fordi at det er farligt at rejse til Sydamerika, men at det er et forsøg på at imødekomme en usikkerhed hos flyselskabets kunder.

- Der er ingen skandinaviske lande, der fraråder rejsende at flyve til Sydamerika, men vi forstår, at der findes uro blandt de gravide, og det har vi taget konsekvensen af, siger Knut Morten Johansen.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her