Rejser

Denne jumbojet fragter seks tons last under én vinge

Når der skal fragtes store motorer, tænker flyselskaberne kreativt for at spare brændstof.

En Rolls Royce flymotor vejer over seks tons. Det er derfor en kostelig affære at fragte sådan en flymotor fra den ene side af kloden til den anden.

Det australske flyselskab Qantas valgte ikke at betale særtransport, da de skulle have deres reservemotor fragtet fra Sydney, Australien til Johannesburg, Sydafrika. I stedet monterede de motoren under en Boing 747, der alligevel skulle til Sydafrika.

Det er ikke helt uden udfordringer at smide så stor en ekstra belastning på den ene vinge, og derfor var flyet også nødt til at gennemgå flere justeringer. En af justeringerne er at tømme en betydelig del af det brændstof, der normalt lagres ude i vingen.

Se jumbojetten med det usædvanlige ekstraudstyr i videoen foroven.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her