*

Rejser

Gør et udsalgskup i Roms unikke butikker

De små specialbutikker sætter priserne ned, når udsalget går i gang i januar. Bliv klogere på, hvordan du finder de bedste og mest unikke butikker i Rom.

Officina della Carta i Rom sælger mønstret papir men har ingen hjemmeside, man kan besøge. Foto: Tine Lind/Lindbooks

Reolen er fyldt med notesbøger og æsker med sirligt mønstret papir. Mønstret er designet af to midaldrende søskende, der også driver butikken i Trastevere-kvarteret i Rom. Officina della Carta hedder butikken, og den har ingen hjemmeside, hvor man kan læse om produkterne eller tjekke priserne. Det kan derfor være svært at spotte den lille butik, når man går rundt i byen. Men en ny folder skal nu hjælpe turister til at finde frem til de små butikker med håndlavede produkter. Folderen ”Small shops of Rome” er netop udkommet, og den guider til unikke butikker, hvor man kan gøre et anderledens udsalgskup.

»Vil du have det, du plejer at købe, kan man lige så godt tage til udsalg i Magasin, men vil man finde noget italiensk og håndlavet, skal man tage til Rom for at få fat i det. Man kommer hjem med noget, som andre sandsynligvis ikke har,« siger Jakob Vestergaard, der står bag guiden.

Sætter priserne ned

Folderen består af et bykort og en kort beskrivelse af 40 butikker, der sælger alt fra kashmir-sweatere og håndlavede ballerinaer til olivenolie og marmelade fra italienske regioner.

Man kan som besøgende godt forvente, at butikkerne med skræddersyet tøj og håndlavede brugsgenstande sætter priserne ned i januar.

»Det betyder mere for de små butikker, at de får skiftet deres gamle kollektioner ud, fordi de kun har begrænset plads i butikken,« forklarer Jakob Vestergaard.

Besøgende skal derfor regne med, at butikkerne har 30-50 pct. rabat på mange af varerne. Til gengæld skal man være opmærksom på, at byttereglerne ikke er de samme som herhjemme.

»Man skal ikke regne med at få byttet varerne, hvis der ikke er et skilt, hvor de reklamerer med returret. Køber man noget, skal man derfor være sikker på, man ikke fortryder,« siger han.

På cyklen rundt i alsidige Amsterdam

For at få inspiration til guiden har han travet byen rundt og ledt efter spændende specialbutikker og designere. Flere af butikkerne er indrettet som et showroom eller værksted, der er kombineret med en butik, og under arbejdet med guiden oplevede Jakob Vestergaard, at nogle af butikkerne lukkede et par timer i løbet af dagen.

»Bliv ikke overrasket, hvis der er lukket i butikken over middag. Det er typisk kun ejeren og en medhjælper, der kører forretningen, så det kan godt være, at de er gået til frokost eller et møde, men så kan man prøve igen senere,« siger Jakob Vestergaard.

Besøg roms unikke butikker

1. Officina della Carta i Trastevere

Oplagt sted at købe en fin gave. Butikken sælger flotte håndtegnede mønstre på notesbøger, æsker og blyanter.

Via Benedetta 26,

Man-søn: 10.30-13 og 15.30-19.30

2. Podere Vecciano i Monti

Familieejet butik der sælger olivenolie og marmelade fra familiens egen gård i Toscana. Køb også sjaler i uld og køkkenredskaber skåret i oliventræ.

Via dei Serpenti 33,

Man-søn: 10.00-20.00

3. Marta Ray i Trastevere

Find din indre balletdanser frem, når du besøger Marta Ray. Butikken sælger feminine ballerinasko designet i blødt italiensk læder.

Via del Moro 6,

Man-søn: 11.00-20.30

4. Badiali i Centro Storico

Et stort udvalg af tøj i kashmir-uld til mænd og kvinder. Find en varm sweater, et tørklæde eller en bluse i kvalitetsuld.

Via del Cappellari 23,

Man-søn: 10.30-19.30

5. Le Gallinelle i Monti

Butikken er kombineret med et showroom, hvor designer Wilma Silverstri viser sin nyeste kollektion frem. Tøjet bliver kun fremstillet i få eksemplarer.

Via Panisperna 61, Man-søn: 10.30-14.00 og15.00-20.00

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her