Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Annonce
Rejser

Kørestol og teltcamping i minusgrader kan sagtens kombineres

Kristina Harbo Højfeldt fra Glejbjerg er ivrig campist og har udvidet sine friluftsaktiviteter, efter hun blev afhængig af en kørestol.

Kristina har fundet en række løsninger og hjælpemidler, så hun kan få nogle fantastiske campingture. Foto: Privat

Jeg er faktisk mere selvhjulpen i teltet, end jeg er derhjemme. Hjemme kan jeg for eksempel ikke nå op til kogepladerne,« fortæller 31-årige Kristina Harbo Højfeldt, der på grund af en bindevævssygdom ikke er i stand til at gå selv, men må benytte sig af en firhjulet elkørestol.

Hun har været campist, siden hun var barn, og har alle år haft en speciel plads i Italien som favoritmål. Faktisk har hun været der 22 gange.

Da Kristina blev syg og ikke længere kunne bruge sine ben, indstillede hun aktiviteterne, men valgte senere efter opfordring fra sin mand, at de to og deres søn skulle tilbage til den populære plads.

Fiat’en er godt pakket, når familien tager på tur. Foto: Kristina Harbo Højfeldt

Campingvogn og autocamper var ikke en mulighed, fordi der ikke er plads til at bruge elkørestol i dem. Så familien købte et brugt Outwell-telt og kom med det tilbage til Italien.

Efter et par ture blev det for hårdt for dem at bakse med tunge stænger og teltdug, så de købte et nyt Outwell Harrier L lufttelt, hvor stængerne kan pumpes op med en elpumpe.

»Der skal bare nogle pløkker i og så en pumpe til,« forklarer hun.

Dit nye telt skal have en gang luft

Og i dag fungerer lufttelt og elkørestol så godt sammen, at Kristina hele året benytter teltet i stedet for et hotel, når hun er rundt i landet til møder.

Det hele transporteres i hendes minibus med lift, så bussen er godt lastet med traditionelt campinggrej, kørestol, elopladere og andre hjælpemidler, og den vejer derfor en hel del.

»Så den kører kun 3 km/l, når vi skal sydpå på ferie,« konstaterer den erfarne campist lidt ærgerlig.

God plads og godt underlag

Inden Kristina, hendes søn på 7, hendes mand og familiens hund samt hendes eventuelle hjælpere kommer til en campingplads, undersøger de forinden, om stedet er handicapvenligt, hvor toiletter, bade og andre servicebygninger ligger, samt om hun kan komme derind med sin elkørestol.

Forsker er på sporet af fremtidens campingplads

I Italien er forholdene altid i orden og meget fine. Der er tænkt på adgang for handicappede de fleste steder. Mange steder herhjemme lever pladserne op til hendes ønsker, som f.eks. DCU-Camping Blommehaven i Aarhus, som hun er ”blevet fan af”.

På mange andre pladser er hun dog ofte ude for, at handicaptoilettet har de rigtige faciliteter, men er så lille, at hun ikke kan lukke døren bag sig.

Kristina kan ikke ligge på luftmadras, men har fundet ud af, at feltsenge med gode selvoppustelige liggeunderlag er det bedste for hende. Foto: Kristina Harbo Højfeldt

Andre steder kan hun ikke komme ind på pladsens cafe sammen med familien. Og mange steder er der kantsten og andet, der hindrer vejen for kørestolens små hjul.

»I februar lå vi ved siden af en god bekendt som de eneste i telt uden for Messecenter Herning, da vi besøgte Ferie for Alle. Teltene opvarmede vi med laserkanoner, så der var 24 grader derinde, selv om det var på frysepunktet udenfor,« fortæller hun.

»Det regnede godt. Så hjulene lavede spor i det våde græs og mudder både inde i forteltet og på vejen dertil. Så jeg måtte hele tiden finde nye veje fra pladsens asfalt, selv om jeg har en elkørestol, der er toppen af poppen til at køre i terræn,« siger hun.

Med kørestol kloden rundt

Til sidst blev der så mudret, at Kristina måtte bede pladsen om lidt hjælp med grus – som de straks klarede. Senere har hun fundet ud af, at de tykke og tunge universalmåtter fra Jem & Fix er ideelle som køremåtter for en elkørestol.

»Jeg kan godt lide at overskride grænser. Ingen skal sige, at jeg ikke kan. Og det er mig, der er den mest campingbegejstrede i vores familie. Så min mand tager med for min skyld. Til gengæld står jeg op klokken 4 om morgenen og tager med ud og fisker med min mand,« siger Kristina med et smil.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her