Annonce
Rejser

Hver tredje dansker rammes af "feriemave"

Når danskerne tager på ferie rammes de ofte af dårlig mave. Helt simple ting kan gøre, at du undgår det.

Hver tredje dansker ender med at tilbringe en eller flere feriedage på toilettet. Arkivfoto: Per Folkver

Du er kommet af sted på den hårdt optjente ferie, som du så længe har glædet dig til. Men ikke mange dage inde i ferien mærker du en rumlen i maven og en trang til at besøge feriestedet nærmeste toilet.

I stedet for at bruge de fleste timer ved feriestedets pool, strand eller i butikkerne, så ender du med at sidde på toilettet med en dårlig mave.

Det sker for hver tredje dansker, når de tager på ferie, viser en ny undersøgelse foretaget af TNS Gallup for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsinkring.

Dårlig mave er ifølge undersøgelsen én af de mest almindelige sygdomme at pådrage sig som turist, og det gælder, hvad enten du besøger Prag i Tjekkiet eller Nice i Frankrig.

Hver fjerde forælder har oplevet et sygt barn under ferien

Når du besøger et fremmed land, er det nemlig ikke kun en anderledes kultur, du møder, men også fremmede bakterier. Det gør, at du er særligt udsat, fordi nye virus og bakterier, som din krop ikke før har stiftet bekendtskab med, kan angribe dit immunforsvar og tarmflora.

"Vi oplever hvert år, at mange danskere får ødelagt deres ferier af madforgiftning eller følgerne af, at hygiejnen ikke har været helt i top. Derfor opfordrer vi altid på det kraftigste til, at de rejsende selv sørger for god hygiejne og tænker over, hvad de spiser," fortæller Uffe Svennson, der er direktør i Gouda Rejseforsikring.

Danskerne ved stadig ikke, hvad det blå kort dækker

Derfor er det en god idé at være opmærksom på følgende råd, så du kan undgå "feriemaven":

  • Spis kun mad, der er tilberedt – undgå rå fisk og skaldyr.
  • Vask hænder efter toiletbesøg og hav gerne vådservietter med i tasken.
  • Undersøg, om det er sikkert at drikke vandet direkte fra hanen. Ellers hold dig til flaskevand.
  • Skyl og skræl frugt og grøntsager.
  • Hav håndkøbsmedicin hjemmefra, så du hurtigt kan få behandling, hvis uheldet er ude.
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her