Annonce
Rejser

Camping for feinschmeckere

Salget af luksus-campingvognen har ligget stille, men nu er Tabbert tilbage på det danske marked, og de skal blandt andet konkurrere med vogne fra svenske Kabe. Det ser ud til, at danskerne er klar til større vogne med mere luksus.

Kabe er klassisk svensk luksus. 2015-modellerne har fokus på de dyreste vogne og de nye, billigere modeller. En klassisk Kabe koster typisk omkring 400.000 kr., men runder nemt 500.000 kr., hvis den skal proppes med udstyr. Foto: PR

Små og billige campingvogne samt lidt større modeller i mellemklassen. Sådan har situationen været på det danske marked for nye campingvogne de sidste par år.

Besøgstallet på årets store campingmesse i Herning slog dog alle rekorder, og overalt i branchen er meldingen, at nu køber danskerne igen campingvogne, og det er ikke kun de billigste af slagsen. Der bliver både kigget og skrevet under på dyrere modeller.

Luksusmærke er tilbage

Set med de briller er timingen for Tabberts comeback på det danske marked perfekt, og det er da også en optimistisk importør, der står bag mærket her i 2015.

Stilfuldt. Tabbert er tilbage på markedet for luksusvogne. I de dyreste modeller er der gedigne materialer, lækker belysning og tunge gardiner. Foto: Jens Høy

Med Tabbert er vi i luksus-segmentet, og man er tilbage på fuld styrke med fem modelserier. Så det er en tydeligt stolt importør, der viser rundt i de lækre vogne, hvor der er tyngde i alt, hvad man rører ved.

Der bliver både kigget og skrevet under på dyrere modeller.

»Faktisk er det kun navnet, der har overlevet. Alt andet er nydesignet, og resultatet er uhyre flot med gennemtænkte detaljer,« siger salgschef Kim Godballe, Procamp, der står bag importen.

Tidligere var forhandlertilslutningen til Tabbert ganske smal, men nu er der udvidet med flere forhandlere, så Tabbert kan i fremtiden købes tre steder i Danmark.

Gamle navne

Rossini, DaVinci og Vivaldi er kendte navne fra Tabbert. Totalt er der fem serier af vogne.

Skandinavisk. Kabe Royal kan leveres med afdæmpet køkken-design, hvor den gennemgående farve er hvid. Foto: PR

Rossini er tilbage efter flere år i mølposen, hvorefter både designere og ingeniører er startet helt forfra.

I camping-branchen er mellemklassen ramt af samme syndrom som mange andre brancher.

»Der er tale om en indstigningsmodel, der udvendigt har fået et helt nyt design, mens det indre er meget lyst. Der er tale om det yngste medlem i Tabbert-familien, men der er alligevel fem grundrids,« forklarer han.

Den familievenlige luksusvogn er fra Da Vinci-serien, der kan leveres i ni konfigurationer med et nydesignet tag.

»Det er et nyt design med en tykkere konstruktion bestående af flere materialer, hvor luft kan strømme igennem en række kanaler. Det giver en fem-syv grader køligere vogn om sommeren på grund af lufts isolerende egenskaber, så i kolde perioder holder det på varmen i vognen. Taget er 5,8 cm tykt,« forklarer han.

Vi tager et kig i Puccini-serien, og her mærker man virkelig, at man er kommet op i luksusklassen med et lyssystem, der styres centralt, ligesom der er udstrakt brug af krom på skuffer og skabe. Når det gælder Tabbert, er Puccini dog ikke flagskibet, for flagskibet hedder nu Cellini, mens det gamle navn Grande Puccini er sendt på pension.

Klar til kamp om kunderne i luksusklassen. Salgschef Kim Godballe, Procamp, har tre danske forhandlere, der fører Tabberts dyre vogne. Foto: Jens Høy

Her er vi i den absolutte tunge ende, og det mærkes, når man smækker en dør eller lader en skuffe køre ind i slowmotion. Den slags konstruktioner vejer meget, og derfor er der kun en enkelt model med en enkelt aksel.

Fakta

Så meget koster luksus-campingvogne

En luksusvogn koster ofte omkring det dobbelte af en billig vogn i samme størrelse. For de ekstra penge får man typisk foruden mere udstyr også tykkere materialer og løsninger, der tager lidt ekstra tid på fabrikken. Ofte har man også mulighed for at gøre vognen mere individuel.

Tabbert
Billigste model: Rossini 450 E til 149.500 kr.
Dyreste model: Cellini 750 HTD til 409.500 kr.

Kabe
Billigste model: Classic 470 XL til 225.900 kr.
Dyreste model: Hacienda 1000 til 667.900 kr.

De tre andre vogne i serien er med dobbeltaksel. Mindste model kræver både en bil, der kan håndtere to tons på krogen og en check på mindst 330.000 kr. Så er du advaret. Til sammenligning koster billigste Tabbert Rossini 450E 150.000 kr., og den er dermed i en klasse med mange konkurrenter.

Svenskere i to retninger

I campingbranchen er mellemklassen ramt af samme syndrom som mange andre brancher. Forbrugerne vælger enten discount eller køber dyrt, så mellemmodellerne er der færre, der vil have, og den tendens ses hos svenske Kabe, der traditionelt har mange danske fans.

I 2015 har man stort set undladt at udvikle mellemmodellerne, mens man gør de svenske hoser grønne over for førstegangskøbere og dem, der har pengene til de helt eksklusive Kabe-modeller.

Kabes såkaldte ædelstensserie er en af de mest solgte campingvogne gennem tiderne. Her er modellerne Safir og Diamant vokset med 10 og 15 centimeter i længden. Parallelt med ædelstensserien er den nyere Kabe Classic-serie hurtigt blevet en populær model især hos børnefamilier, der går efter en solid vogn uden ret meget luksus. Her har alle modeller fået nyt gardinophæng med indbygget belysning.

Luksuriøse Royal

Den luksuriøse Royal-serie er blevet opdateret med glatte plader som standard, mens der i 2015 kommer endnu flere indretningsnyheder til, så Royal-serien består af 18 modeller og 48 planløsninger. I den absolutte luksusklasse er de nye Hacienda 880 og 1000.

Hacienda har nu samme standard som Royal, med glatte plader samt ALKO-chassis. Den kan nærmest sammenlignes med et mobilt sommerhus, hvor det høje udstyrsniveau bliver kombineret med rigelig plads. Billigste Hacienda 880 koster fra 605.000 kr. og kræver en bil, der kan trække 2.800 kg.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her