Annonce
Rejser

Lufthavn har gjort det lettere for de rejsende at komme gennem sikkerhedskontrollen

Med ny teknologi slipper passagererne for at tage elektronik op af deres håndbagage.

Særligt i skolernes ferier kan flypassagerer risikere at skulle stå i længere køer ved sikkerhedskontrollerne. Arkivfoto: Finn Frandsen/Polfoto

Du har formentlig prøvet at stå i kø til sikkerhedskontrollen i lufthavnen.

Måske har du endda også prøvet at blive lettere irriteret over, hvor langsomme dem foran dig er til at få diverse ting op af deres håndbagage og over i de velkendte bakker.

Kontrol
  • Du skal inden sikkerhedskontrollen i Aalborg Lufthavn tage væsker, toiletartikler og medicin op af håndbagagen og placere det i en bakke.
  • Du skal tage overtøj, ur og løse genstande af og placere dem i en bakke.
  • Du kan blive bedt om at tage bæltet eller skoene af, hvis de indeholder metal.
  • E-cigaretter skal opbevares i håndbagagen og ikke i indchecket bagage.
  • Lightere skal du altid bære på dig og ikke i hverken den indcheckede bagage eller håndbagagen.
Kilde: Aalborg Lufthavn

Nu er der imidertid udsigt til, at flypassagerer i Aalborg Lufthavn kan komme hurtigere og nemmere gennem sikkerhedskontrollen end hidtil.

Flere flyver til udlandet fra Aalborg og Billund

Som den første lufthavn i Danmark har lufthavnen nemlig indført en ny teknologi, så man ikke længere behøver at tage elektronik, herunder bærbare computere, tablets og mobiltelefoner, op af håndbagagen.

Det oplyser Aalborg Lufthavn i en pressemeddelelse.

Nu skal man som passagerer kun tømme lommerne og tage jakken af. Det eneste tilfælde, hvor passagerer skal have noget op af håndbagagen, er, hvis der medbringes eventuelle væsker.

»Dette er, sammen med vores nye fremskudte boarding card check, med til at skabe endnu bedre flow for vores passagerer,« udtaler Søren Bjerg, sikkerhedschef i Aalborg Lufthavn.

Kaos i lufthavnene: Brexit kan give Europas flypassagerer store problemer

Den nye teknologi i de såkaldte x-ray maskiner, der ved hjælp af stråling kan give billeder af genstande, kaldes EU Security Standard C2.

Med den kan man ifølge Søren Bjerg i én og samme arbejdsgang gennemlyse eksempelvis en taske samt undersøge den for eventuelle sprængstoffer, selvom der stadig ligger elektronisk udstyr deri.

»Det letter forberedelsestiden for passagererne, og giver et meget mere harmonisk flow. De behøver ikke længere at bruge to til tre kasser, som er svære at håndtere,« påpeger sikkerhedschefen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Med luksusliner gennem Norges vilde kystlandskaber
Krydstogter kan noget helt specielt, hvis man gerne vil opleve flere feriedestinationer på én gang. Men med Silver Spirit bliver den vanedannende gode mad og det meget høje serviceniveau også en del af oplevelsen. 
Se flere
Biler
Legendarisk Jeep kører ind i fremtiden
Jeep Wrangler har stort set ikke ændret sig siden slutningen af 1980’erne, men næste år kommer klassikeren i en ny udgave. Essen er stadig den gamle Jeep tilsat mere komfort og et design med glimt i øjet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her