Rejser

Kendt fra Oscar-film: Berømt New-Yorker hotel er solgt

Det luksuriøse hotel The Plaza skifter endnu engang ejer. Køberen er et selskab fra Qatar.

Foto: AP

De fleste kender til hotellet, selvom det er de færreste, der har råd til at bo på det.

Det 5-stjernede Plaza Hotel på Fifth Avenue i New York er blevet solgt. Det skriver Reuters.

Hotellet, der bl.a. er kendt for filmen Alene Hjemme 2 , Crocodile Dundee, Bride Wars samt den Oscar-vindende film The Great Gatsby, er ifølge mediet blevet opkøbt af Katara Holding, der er kontrolleret af staten Qatar.

Den ikoniske bygning er solgt for 600 mio. dollar, der svarer til ca. 3,8 mia. kr.

Plaza Hotel er brugt som rekvisit i en lang række film. Her i filmen The Great Gatsby, hvor bl.a. Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan og Tobey Maquire skejer ud i 1920'ernes glitrende optur, hvor alt kan lade sig gøre.

Hotellet bød de første gæster velkomne i 1907 og er kendt for sine overdådige værelser og kendisbesøg. Det var bl.a. her Beatles-kvartetten boede, da gruppen var på sit højeste. En overnatning i hotellets berømte Royal Plaza Suite koster 200.000 kr.

Blandt de tidligere ejere finder man bl.a. den amerikanske præsident, Donald Trump, der også spillede en mindre rolle i familiefilmen Alene Hjemme 2, der er optaget i hotellets lobby.

Han var ejer af hotellet fra 1988 til 1995, hvorefter han solgte det som en konsekvens af en konkursbegæring mod et af hans selskaber. Hotellet kom på tvangsauktion i 2016, da de nye ejere ikke havde vedligeholdt lånet på ejendommen. Hotellet har siden 2016 været drevet af Fairmont Hotels and Resorts.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Om temaet

Jyllands-Posten dækker Oscar-uddelingen. Prisuddelingen, den røde løber og filmanmeldelser.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her