Annonce
Rejser

Legendarisk krydstogtsskib genopstår som flydende luksushotel i Dubai

Queen Elizabeth II blev pensioneret i 2008 efter næsten 40 års tjeneste.

Berømtheder såsom The Beatles og David Bowie har sejlet med hende. Det har tusindvis af andre notabiliteter og helt almindelige mennesker også. Og så har soldater brugt hende til transport under Falklands-krigen.

Det legendariske krydstogtsskib Queen Elizabeth II oplevede en del i sit lange liv som sejlende i alverdens farvande. Skibet blev bygget i Skotland og kom i søen første gang helt tilbage i 1967. I 1969 sejlede det jomfruturen fra Storbritannien til USA og efterfølgende besøgte det næsten alle afkroge af verden.

Danske krydstogter er populære som aldrig før

I 2008 blev det ikoniske skib efter en omtumlet periode pensioneret, da det blev solgt til et holdingselskab i Dubai, der har brugt det som turistattraktion lige siden.

Nu genopstår Queen Elizabeth II så som flydende hotel og underholdningscenter ved havnen i Dubai, hvor det har gennemgået en omfattende renovering og ombygning, som endnu ikke er slut. Faktisk forventer man først at åbne officielt for det "nye" QEII til oktober i år.

Smarte sejl og kæmpe solpaneler: Sådan bliver verdens "grønneste" krydstogtskib

Her vil der så være adskillige restauranter, barer, natklubber, konferencefaciliteter, biografer og meget andet.

Læs mere om Queen Elizabeth II på den officielle hjemmeside.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her