Annonce
Rejser

Til efteråret genåbner verdens længste nonstop flyrute: 20 timer i luften mellem Singapore og New York

Ny flytype gør igen den ekstremt lange rute rentabel.

De har prøvet det før, men dengang gik der røde tal i den for Singapore Airlines, da de havde den 20 timer lange nonstop rute mellem Singapore og New York på plakaten.

Nu tør de godt igen, og det skyldes én ting: En ny type fly. Airbus A350-900 ULR (ultra long range, red.) hedder typen, der kan klare turen på langt mere rentabel vis end forgængeren A340-500.

Flyskroget er bygget i kompositmateriale og dermed langt lettere og dermed mere brændstofbesparende, også takket være opdaterede motorer, der ligeledes sparer brændstof. Dermed kan Singapore Airlines få flere passagerer med på flere klasser end forgængeren, der kun havde plads til 100 passagerer, der alle skulle betale for business class.

Inde i kabinen vil passagererne også få en mere passende ramme til den lange transport. Der er vinduer ved alle stolerækker, lyset er designet til at tilpasse sig døgnrytmen, så man kan få sovet undervejs og så er det den hidtil mest støjsvage passagerkabine til dato fra Airbus.

De lange kommercielle flyruter er - på grund af de teknologiske udviklinger - på vej retur efter nogle år i glemmebogen. Senest åbnede Qantas deres rute fra Perth til London, en tur på 17 timer:

Qantas har gennemført kænguru-rute til London i et hop

Se også hvilke fem lufthavne, der var de travleste i verden i 2017:

Få også Jyllands-Postens vin- og madanmelder Niels Lillelunds tips til gastronomiske oplevelser i New York:

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Formet af 9/11
I den kommende uge er det 17 år siden, at kaprede fly fløj ind i World Trade Center og ændrede verdensordenen. Vi har været på besøg omkring Ground Zero.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her