Annonce
Rejser

Til efteråret genåbner verdens længste nonstop flyrute: 20 timer i luften mellem Singapore og New York

Ny flytype gør igen den ekstremt lange rute rentabel.

De har prøvet det før, men dengang gik der røde tal i den for Singapore Airlines, da de havde den 20 timer lange nonstop rute mellem Singapore og New York på plakaten.

Nu tør de godt igen, og det skyldes én ting: En ny type fly. Airbus A350-900 ULR (ultra long range, red.) hedder typen, der kan klare turen på langt mere rentabel vis end forgængeren A340-500.

Flyskroget er bygget i kompositmateriale og dermed langt lettere og dermed mere brændstofbesparende, også takket være opdaterede motorer, der ligeledes sparer brændstof. Dermed kan Singapore Airlines få flere passagerer med på flere klasser end forgængeren, der kun havde plads til 100 passagerer, der alle skulle betale for business class.

Inde i kabinen vil passagererne også få en mere passende ramme til den lange transport. Der er vinduer ved alle stolerækker, lyset er designet til at tilpasse sig døgnrytmen, så man kan få sovet undervejs og så er det den hidtil mest støjsvage passagerkabine til dato fra Airbus.

De lange kommercielle flyruter er - på grund af de teknologiske udviklinger - på vej retur efter nogle år i glemmebogen. Senest åbnede Qantas deres rute fra Perth til London, en tur på 17 timer:

Qantas har gennemført kænguru-rute til London i et hop

Se også hvilke fem lufthavne, der var de travleste i verden i 2017:

Få også Jyllands-Postens vin- og madanmelder Niels Lillelunds tips til gastronomiske oplevelser i New York:

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
24 timer i Iraklion
Kretas hovedstad Iraklion er i løbet af årtier blevet en storby med mere end 170.000 indbyggere. Det er blevet mindre plads til biler og mennesker i den kosmopolitiske bys snævre gader.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her