Annonce
Rejser

Dansk stjernekok skal stå i spidsen for Europas første undervandsrestaurant

Gæsterne i gourmetrestauranten får panoramaudsigt fem meter under havets overflade.

Det bliver Europas første restaurant under vand, når "Under" åbner i den norske by Lindesnes til næste år - og det bliver med en dansker i spidsen.

Stjernekokken Nicolai Ellitsgaard bliver chefen i køkkenet, når den nyåbnede restaurant fører gæsterne ned under havoverfladen. Her bliver der plads til 100 spisende, og restauranten er, allerede inden åbningen, igang med at tage imod bordbestillinger.

Indgangen bliver ovenvande ved havnen i Lindesnes, der ligger en times kørsel fra Kristianssand og som er Norges sydligste punkt. Men selve spisestedet befinder sig fem meter under vand.

Det er det norske arkitektfirma Snøhetta, der står bag designet, som miljøfolk og marinebiologer har godkendt.

De sidstnævnte får også adgang til restauranten uden for åbningstid, hvor de kan overvåge og undersøge havmiljøet ud for Norges kyst fra første række.

Læs mere om restauranten på Under.no og Snohetta.com.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her