Annonce
Rejser

Her får du det bedste vejr for feriepengene

Mens vi venter på foråret i Danmark, har vi kigget på, hvor der er bedst chance for en solrig udenlandsferie.

Det østlige Middelhavsområde, som her på Kos, giver optimale chancer for en solrig ferie. Foto: Marine Gastineau /TGT

Ifølge kalenderen er foråret begyndt. Men selv her i starten af marts er der fortsat snebyger og frost. Og solen kan efterhånden godt føles langt væk, når sommeren 2017 ikke bød på meget solskin.

Fornemmelse for sol

Her oplevede Spies-gæsterne det bedste ferievejr i sommeren 2017 på en skala fra 0 til 5:

1) Alanya (4,85)
2) Gran Canaria (4,79)
3) Kos (4,74)
4) Cypern (4,72)
5) Dalaman (4,72)
6) Split (Kroatien) (4,71)
7) Rhodos (4,70)
8) Mytilini (4,66)
9) Preveza (4,62)
10) Tenerife (4,61)

Forskellen på sommeren 2017 i Danmark og i de populære ferielande ved Middelhavet var da også til at tage og føle på. I juli måned havde vi herhjemme 19 regnvejrsdage – heraf flere med skybrud. Danskerne tog imod 78 mm nedbør – 12 mm mere end gennemsnittet. Solen skinnede i 196 timer – 6,3 timer i døgnet, og dagtemperaturen lå i snit på 15,5 grader (kilde:DMI).

Til sammenligning faldt der i juli ikke en dråbe regn på Cypern, solen skinnede i snit 12 timer om dagen, og temperaturen lå på 32 grader i dagtimerne.

Ifølge kommunikationschef i Spies Torben Andersen er det netop i den østlige del af Middelhavet, at flest danske feriegæster hos charterselskabet oplever det bedste vejr. Det viser en undersøgelse, som Spies har lavet blandt sine feriegæster:

»Vejret har stor betydning for gæsternes totale ferieoplevelse. Dårligt vejr kan ødelægge selv den bedste ferie. Derfor beder vi vores gæster give deres ferievejr karakter på en skala fra 0 til 5. Karaktererne for sommeren 2017 var højere end de to foregående år – måske med baggrund i, at sommeren 2016 også var regnvåd herhjemme,« siger Torben Andersen.

Spies-gæsterne oplevede ifølge dem selv det bedste ferievejr i sommeren 2017 i tyrkiske Alanya, efterfulgt af Atlanterhavsøen Gran Canaria og den græske ø Kos. På fjerde og femtepladsen kommer henholdvis Cypern og den kroatiske destination Split.

»År efter år oplever danske feriegæster det bedste vejr i den østlige del af Middelhavet,« konkluderer kommunikationschef Torben Andersen.

Få en unik ferie ved at lade tilfældighederne bestemme

Et er danskernes "fornemmelse for vejret" – et andet er tør statistik over en 30-årig periode. Klimatologerne følger nøje vejret i alverdens lande. I grafen herover finder du gennemsnitstallene for Danmark (København) og for en række af danskernes foretrukne sommerrejsemål *).

*) En klimanormal er gennemsnittet for et vejrparameter over en længere årrække. Internationalt anbefales 30 år. Tallene stammer fra WMO, der er meteorologiens internationale hovedorganisation under FN.

Cypern kommer på fjerdepladsen på Spies-gæsternes tilfredshedsbarometer, når det handler om godt vejr. Foto: Getty Images

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her