Rejser

Vinterferie i udlandet? Disse apps skal du kende

Med de her rejseapps i lommen bliver både transport, kommunikation og jagten på gode oplevelser lettere.

Apps kan være en hjælp på rejsen. Foto: Mark Lennihan/AP

Vinterferien er lige om hjørnet, og for mange danskere betyder det skiferie, solferie eller en uge i en udenlandsk storby. Men hvad end rejsen går mod nord eller syd, kan en række apps gøre ferien både lettere og mere interessant.

1) Hjælp til at finde vej

Uanset om du skal på storbysafari eller skiferie, indeholder alle rejser et element af transport.

Her vil mange kende Google Maps, men også appen Citymapper er et must, siger Karen Seneca, der er rejsejournalist, skribent på Rejseblokken.dk og vinder af prisen Årets Rejsejournalist i 2017.

- Ligesom med Google Maps får man en nøjagtig rejserute, men Citymapper er bare dét bedre. Det er meget nemmere at forstå kortene, og det er meget mere præcist med, at "du skal hen på spor 3", og "du skal dreje om hjørnet ved terminal 1". Det er en fantastisk app, siger hun.

Appen kan desuden vise billetpriser og nyheder om sporarbejde og forsinkelser.

Få styr på bagagereglerne til storbyferien

Ifølge Christiane Vejlø, der er digital trendanalytiker hos Elektronista Media, er det også smart at sikre sig, at den navigationsapp, man henter, kan fungere offline.

- Det kan være en fordel at skaffe sig en app, hvor man kan downloade kort. Så du ikke skal bruge data, hvis du skal finde rundt et sted, hvor du ikke har fri data, siger hun.

Apps til rejsen
  • Med Udenrigsministeriets app UM Rejseklar kan du få aktuelle rejsevejledninger og sikkerhedsinformation.
  • Med EU's app Passagerrettigheder kan du læse om, hvordan du juridisk er stillet, hvis flyet ikke afgår, eller hvis din bagage er væk.
  • Overvej at hente en kursberegner, hvis du skal regne ud, hvad et beløb svarer til i danske kroner.
  • Christiane Vejlø anbefaler, at du på grejsiden husker en powerbank og lader, så du kan oplade telefonen i løbet af dagen.

Kilder: Udenrigsministeriet, Christiane Vejlø, Karen Seneca

2) Hjælp til sproget

Hvis du skal læse skilte med ukendte bogstaver eller tale med folk, der ikke kan engelsk, er Google Oversæt din ven i nøden.

For eksempel hvis du ikke kan læse menukortet, siger Christiane Vejlø.

- Hvis man vil oversætte retter, man ikke ved, hvad betyder. Eller hvad der er i de bestemte retter, siger hun.

Appen kan også aflæse og oversætte skilte, hvis du tager et billede af skiltet, fremhæver Karen Seneca. Den funktion har hun selv brugt i Ukraine, som bruger kyrilliske bogstaver.

Ferieklar? Her er de lokale priser styrtdykket

Hvis du er i et land, hvor folk ikke taler engelsk, kan du også bruge Google Oversæts talefunktion, hvor du og din samtalepartner taler ned i telefonen.

- Så oversætter appen det - selvfølgelig på en lidt mærkelig måde. Men du kan simpelthen tale med folk ved at stå med din mobil i hånden. Det er skidesmart, siger Karen Seneca.

Du skal dog være opmærksom på, at der kan opstå fejl i oversættelsen.

3) Anbefalinger til mad og oplevelser

Ingen rejser uden mad, hotel og oplevelser. Og særligt i turistbyer kan det være en jungle at navigere mellem skidt og kanel.

Her kan det være en fordel at gå efter apps med brugerbedømmelser, siger Christiane Vejlø.

- Apps, som giver brugeranmeldelser, er en god idé at kigge efter. Det gør Tripadvisor for eksempel. Så man kan gå ind og se: Jamen er der nogen, der har været her før, og hvad mente de, siger hun.

Vinterferie i varmen? Undgå dårlig mave på rejsen

Karen Seneca anbefaler appen Spotted by Locals, hvor du får lokales anbefalinger til mad, butikker, parker og oplevelser i eksempelvis Bangkok, Berlin eller Amsterdam. Man betaler 30 kroner for hvert bykort, men det er guld værd, mener hun.

- Jeg har brugt den til at finde nogle anderledes steder. For det kan være ret rædselsfuldt at spise midt i centrum af en by, hvor der er rigtig mange turister. Det er tit dyrt og dårligt, siger Karen Seneca.

Christiane Vejlø fremhæver, at klassiske rejseguides som Lonely Planet også udgiver apps, ligesom større skisportssteder også kan have piste-apps.

/ritzau fokus/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Rejser lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce
Annonce
Biler
Smart eller tudegrim? Ny koreansk crossover deler vandene
Hyundai går benhårdt efter at skille sig ud fra konkurrenterne i klassen for de små crossovere, og det må man sige, de gør med den nye Kona. Desværre er selve bilen et ganske gennemsnitligt produkt. 
Se flere
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her