Annonce
Rejser

Skal sommerferien bookes i januar?

Afhængigt af hvor du skal hen, kan det være en god idé at få styr på sommerferieplanerne allerede i begyndelsen af året.

Slår din hjerne over i drømmende sommerferietanker, når regnen pisker ned i begyndelsen af året, så skal du måske se på, om du kan gøre et kup midt i januarudsalget. Foto: Jens Kalaene/AP

Paraplydrinks ved poolen på Mallorca eller vulkanvandring på Tenerife.

Spar penge på sommerferien
  • I januar kører en række rejsebureauer og flyselskaber tilbud til sommerferien, så hvis du allerede nu ved, hvad du gerne vil, kan der være penge at spare.
  • Nogle få meget populære destinationer som eksempelvis Gran Canaria risikerer at blive udsolgt, og derfor kan det betale sig at være ude i god tid.
  • Man kan få bedre priser, jo mere fleksible man er. Det gælder både i forhold til destination, afrejsetidspunkt og afrejselufthavn. Har man ikke børn, er der ikke nogen grund til at købe i skolernes sommerferie, hvor priserne er presset op.
  • Er man ikke så fleksible i forhold til afrejsetidspunkt eller destination, bør man ikke vente for længe. Lars Thykiers råd er at slå til senest i april.

Kilde: Lars Thykier, Ole Stouby

Slår din hjerne over i drømmende sommerferietanker, når regnen pisker ned i begyndelsen af året, så skal du måske se på, om du kan gøre et kup midt i januarudsalget.

- Tilbuddene på flybilletter kommer her i januar, ligesom det gør for alt muligt andet. SAS har for eksempel lige begyndt deres udsalg, og andre kommer også her i januar med specielle sommerpriser. Så sælger de nogle pladser lidt billigere, men er så til gengæld sikker på at få dem solgt, forklarer Lars Thykier, som er administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

Europæerne vil helst rejse til De Kanariske Øer

Der er dog ikke en entydig regel om, at det er billigst at bestille sommerferien i januar, men der er alligevel nogle guidelines for, hvornår det kan betale sig, fortæller Lars Thykier.

- Det kommer lidt an på, hvor man skal hen. Det kan være en god idé at bestille, hvis man skal langt væk - for eksempel oversøisk som USA, Afrika, Thailand eller andre steder i Asien, siger Lars Thykier.

Direktør hos Travelmarket Ole Stouby ser også fordele ved at slå til, når flyselskaber og forskellige charterselskaber har udsalg i januar.

Rejsesulten: Her er charterbureauernes ultimative destinationer

- Særligt flyselskaberne har nogle rigtig gode kampagnepriser, når vi taler sommerferie. Der vil det typisk være sådan, at man skal slå til i januar frem for i maj, for der vil prisen typisk være dyrere - i hvert fald på rutefly, forklarer Ole Stouby.

Lars Thykier er dog tilbageholdende med at sige, at man nødvendigvis skal booke sommerferien i januar. Det er nemlig ikke svært at finde statistik, der siger, at man skal vente for at få den bedste pris. Men inden for de kommende par måneder ville han alligevel selv slå til.

- Hvis du skal have den gode pris til sommer, ville jeg nok ikke vente længere end til april, og måske ville jeg begynde i marts. Har man en sikker holdning til, at man vil afsted to uger i juli, så ville jeg kigge der, siger Lars Thykier.

Det er altså også et spørgsmål om planlægning og sikkerhed, hvis man booker tidligt. Det gælder særligt de meget populære destinationer.

- Gran Canaria er blevet megapopulært, fordi det anses som et sikkert sted. Så udbuddet er langt mindre end efterspørgslen. Så hvis du bare vil dertil, så ville jeg begynde at kigge allerede nu, siger Lars Thykier.

/ritzau fokus/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Kom med til Tenerifes smukke lillesøster
Det er højsæson for rejser til Tenerife. Kun en kort sejltur fra den populære ferieø ligger den langt mindre besøgte ø La Gomera, som har gode badebyer mod syd, spændende historie i nordøens landsbyer og unik natur på øens bjergrige midte.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce
Annonce
Biler
Eks-minister er gennemført el-bilist: Men Ellerten var alligevel ved at tage pippet fra ham
Generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Christian Friis Bach er vild med elbiler. Lige nu rummer husstanden hele to af slagsen - en håbløs og en moderne. 
Se flere
Unikt i Østjylland: En enestående sten
På en eng ved Sjellebro, hvor Hovedvej 21 krydser Allinge Å, står en sten. Den kan ses fra landevejen, men den råber på ingen måder op. Det er ellers en sten, som vikingerne har dekoreret med et indhugget ansigt, der skulle tæmme Åmanden. 1.000 års vejr har siden taget hårdt på maskestenen, og den var glemt i århundreder, til en dreng fandt den, da han væltede sin saftevand. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her