*

Rejser

Fire stærke apps til dig der rejser meget

Du har måske allerede Google Maps på mobilen. Her er fire mindre kendte apps, der gør rejsen lettere.

Med WhatsApp kan man bl.a. ringe gratis ude i verden. Foto: Getty Images

Få penge tilbage ved forsinkelser

AirHelp: Hvis dit fly er forsinket, aflyst eller overbooket, hjælper AirHelp dig med at få kompensation. Der er en hel urskov af regler om, hvad man har ret til, alt efter længden af ens rejse og omfanget af forsinkelsen, men AirHelp gør det nemt og overskueligt: Indtast dit flynummer, se, om du har ret til kompensation, og indsend dit krav via appen. Den tager sig af alt papirarbejdet, og kompensationen kan være helt op til 600 euro per person. Virksomheden bag blev etableret af to danskere for fire år siden og er for nylig blevet vurderet til en halv milliard danske kroner.

Hvem: Flypassagerer
Hvad: Sørger for kompensation ved forsinkelser
Hvor meget: Gratis til iOS og Android

Hold formen hvor som helst

Seven: Man kommer nemt til at droppe sine gode træningsrutiner, når man rejser, så derfor er apps med korte, effektive workout-instruktioner gode at have med. Der er mange at vælge imellem, men Seven – 7 Minute Workout – udviklet af Perigee er en af de bedste. Den er fyldt med korte, varierede træningsprogrammer målrettet dine ønsker. Den er særligt god til rejsende, fordi den indeholder øvelser, som kan udføres lydløst og på sparsom plads. Vælg din yndlingsinstruktør: kung fu-mester, cheerleader eller barsk militær-mand. Seven blev kåret som årets app i 2016 på App Store.

Hvem: Stillesiddende rejsende
Hvad: Holder kredsløbet i gang
Hvor meget: 99 kr./måned, 699 kr. årligt til iOS og Android

Husk det vigtigste

PackPoint: Her er huskelisten, der ændrer sig ud fra de parametre, du giver den: Hvor skal du hen? Hvor mange dage? Er det forretning eller fornøjelse? Packpoint tager også det mere specifikke med: Skal du shoppe, stå på ski eller til forretningsarrangementer med dresscode? Herefter genererer app'en en huskeliste, som også er afstemt vejrudsigten på din destination. Det vigtigste er selvfølgelig, at du selv kan ændre huskelisten, så den er helt perfekt tilpasset dine rejsevaner, og hvis du bruger den ofte, kan det betale sig at købe Premium-udgaven, for så kan du gemme og genbruge dine tilføjelser.

Hvem: Til de glemsomme
Hvad: Gør pakningen overskuelig
Hvor meget: Gratis til iOS og Android, 25 kr. for Premium

Ring gratis internationalt

WhatsApp: Så snart man forlader Danmark, kan man ikke nødvendigvis kommunikere via almindelige sms-beskeder eller over Messenger-appen, som man hurtigt vænner sig til herhjemme. Hvis du f.eks. skal til Brasilien, Mexico eller Tyskland, vil du ofte opleve, at folk foretrækker WhatsApp til tekst-beskeder. WhatsApp er nemlig gratis at downloade på telefonen og knyttes til dit telefonnummer eller din mail. Og ligesom Skype kan WhatsApp også bruges til gratis opkald – over hele verden og henover landegrænser. Du skal bare være på nettet med en wifi-opkobling.

Hvem: Til den prisbevidste kommunikatør
Hvad: Send tekstbeskeder og ring gratis internationalt
Hvor meget: Gratis til iOS, Android og Windows Phone

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her