*

Minuttet

Sådan laver du nemmest den "svære" risotto

Se, hvordan du laver nem og lækker aftensmad med ganske få ingredienser.

Anders Aagaard

Anders Aagaard lille.png 

Anders Aagaard (f. 1977) er manden bag restaurationskæden Madklubben med 12 restauranter i København.

I 2007 åbnede han sin første Madklubben i Store Kongensgade. Siden er kæden udvidet med restauranter som Gran Torino, Grill Royal og Alabama Social - og flere er på vej.

I serien her deler han på ét minut sine bedste opskrifter og tricks til arbejdet i køkkenet.

Dette indslag er optaget på Restaurant Hanzó ved Sortedam Dossering.

Risottoen en af de retter, der afslører et restaurationskøkkens sande formåen.

Den perfekte risotto har den helt perfekte balance mellem bid og blødhed. Den mislykkede har kogt bare få minutter længere og er helt og aldeles ligegyldig.

"Det tager 15-16 minutter for risene at absorbere væden i en risotto. Ellers har du gjort det forkert," siger Anders Aagaard fra Madklubben i København.

I videoen herover laver han sin risotto med svampe, men du kan også bruge fremgangsmåden til en risotto med f.eks. chorizo-pølse, skaldyr, kylling - eller til en helt ren risotto uden andet end ris.

Aagaards svamperisotto

2 personer

  • 1 fintsnittet skalotteløg
  • 1 fed fintsnittet hvidløg
  • Olivenolie
  • Et par kvist timian
  • 300 gram rensede svampe, f.eks. champignon, portobello og bøgehat.
  • 1,5 dl. hvidvin
  • 2,5 dl risottoris.
  • 1/2 l. kogende hønsefond
  • 100 g. smør
  • 100 g. friskrevet parmesanost.
  • Evt. frisk merian.

Svits løg og hvidløg i olien i en sauterpande, og tilsæt timian. Tilsæt de rensede, skivede svampe og lad dem stege nogle minutter.

Hæld risene i panden og lad dem riste nogle minutter, inden du tilsætter hvidvin.

Nu skal hønsefonden langsomt arbejdes ind i risene. Tilsæt den varme væske lidt efter lidt, og lad risene opsuge det meste af væsken, inden du tilsætter mere. Processen tager ca. 15-16 minutter, når den er vellykket.

Tilsæt smør og parmesan og lad det smelte ind i retten.

Server risottoen straks, pyntet med merian, friskkværnet peber og gerne mere parmesan.

Velbekomme.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
Annonce
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere
Nye familier: »Julen er et potentielt minefelt«
Med stigningen i antallet af skilsmisser er der også kommet en stigning i antallet af sammenbragte familier. De forskellige traditioner og høje forventninger kan føre til konflikter, men med de nye familiemedlemmer kommer også muligheden for at gentænke julen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her