Vin

DM i vin – Finalerunderne er i gang

Nu skal de 16 bedste vine dyste om titlen. Lad os kigge på dem.

Anders Halskov og Nana Wad. Foto: Steen Tronsgaard

Over mange uger har 48 vine dystet om pointene i gruppekampene til DM i Vin, Danmarks bedste rødvinskøb i prisklassen 75-125 kr. Nu skal de 16 bedste vine dyste om titlen. Lad os se, hvem de er:

Fra Philipson Wine: Rioja Cuvée Philipson 2010 Telmo Rodriques. Moden vin, der i gruppespillet møvede to italienere,  en fransk og endnu en spansk vin af banen.

Fra Føtex: Vigorello San Felice. Toscaner på franske druer og flot runner up i Gruppe E. Tabte kun til gruppevinderen og spillede uafgjort mod anden italiener.

Fra Bichel: Clos des Fous Cauquenina.  Saftig chilener.  Var med til at sende to amerikanske vine ud af turneringen og tabte også kun til gruppevinderen.

Fra Theis Vine: Les Jamelles. Turneringens eneste vin på pinot noir og runner  up i det meget tætte opgør om pladserne i Gruppe A.

Fra Erik Sørensen Vin: Grenache Noir V.V.  Suveræn gruppevinder i Gruppe D, hvor den vandt ALLE sine kampe.

Fra Philipson Wine: Catena Malbec.  Måtte kæmpe i omkamp om andenpladsen i Gruppe F og sendte ved slutfløjtet en god Côtes du Rhône hjem til Frankrig.

Fra Philipson Wine: Felino Vina Cobos Malbec.  Overlegen vinder af Gruppe G uden nederlag, men med en enkelt uafgjort kamp mod gruppens nummer 2.

Fra Jysk Vin.: Massimo Rivetti. Franske druer med italiensk temperament. Vandt Gruppe H i tæt opgør med den franske runner up og uden megen modstand fra resten af gruppen.

Fra Vinslottet: Quinta della Rosa.  Turneringens eneste portugiser. Blev overbevisende nummer 2 i Gruppe D med tre sejre, en uafgjort og et enkelt nederlag til den altdominerende gruppevinder.

Fra Jysk Vin: La Bastide Saint Dominique.  Fransk dominans i Gruppe C, vandt overlegent alle sine kampe.

Fra Bichel: Domaine Remejeanne Cotes du Rhône Les Arbousieres.  Runner up i Gruppe G, hvor den i sidste kamp stjal andenpladsen for næsen af tre andre vine, der alle lå tæt.

Fra Jysk Vin: Zuccardi Q Cabernet Sauvignon.  Aromatisk og krydret charmetrold fra Gruppe B, som den forlod som gruppevinder.

Fra Kjær&Sommerfeldt: La Garnacha Salvaje. Nordspansk underdog, der endte som gruppevinder i Gruppe E

Fra Otto Suenson: Michel Gassier Nostre Païs. Vinderen af det tætte topopgør i Gruppe A, hvor den kun tabte en enkelt kamp til gruppens nummer to.

Fra Theis Vine: La Ferme du Mont ”Première Côte”.  Gruppe H’s runner up med tre sejre og to uafgjorte kampe.

Fra Laudrup Vin: ”Time waits for no one”.  Suveræn vinder af Gruppe F, med kun en enkelt uafgjort kamp og 4 sejre.

Det var holdpræsentationen. Lad os SÅ se, hvordan det gik i den første omgang ”vind eller forsvind”-kampe i ottendedelsfinalerne i DM i vin. Vi indskyder , at også i finalerunderne bliver vinene smagt blindt, så vi ikke lader os påvirke af personlige præferencer.

Kamp nummer 1.  Rioja Cuvée Philipson mod Vigorello

Spændende kamp og to flotte vine.  Riojaen åbner flot med stramt, velfungerende spil, blid næse og spændstig mund, alderen til trods. Vigorello svarer igen med krydret næse og velsmag men efter normal spilletid er resultatet tydeligt.
Vinder: Rioja Cuvée Philipson, for bedre performance kampen igennem, hvor Vigorello tabte pusten lidt til sidst.

Kamp nummer 2. Clos des Fous mod Les Jamelles

To meget forskellige vine i dyst. Sydamerikansk styrke mod fransk elegance.  Clos des Fous giver bolden op og imponerer med aromatisk frugtnæse og meget saftig, drikkevenlig mund. Les Jamelles trækker et tidligt gult kort for en lidt spøjs aldrende næse, men kommer igen med sin lette frugt. I sidste ende kommer Clos des Fous dog til flere målchancer med sin offensive charme.
Vinder: Clos des Fous for sin publikumsvenlige og ubesværede spillestil.

Kamp nummer 3. Grenache Noir V.V mod Catena Malbec.

To meget flotte vine i tæt opgør. Grenache V.V fortsætter stilen fra gruppespillet med charmerende næse og saftig mund til den søde side. Catena er dermed presset tilbage på banen fra start, men skaber respekt med en kompleks næse og en saftig, sexet spillestil i form af en harmonisk og behagelig mund.
Vinder: Catena Malbec vinder pga. af sit vedvarende interessante spil og lag af kompleksitet.

Kamp nummer 4. Felina Vina Cobos mod Massimo Rivetti

Dramatisk kamp. Felino er lidt tilbageholdende næse, men fin, fløjlsblød og harmonisk mund. Massimo er fremme i støvlen og på banen med saftig , stram og krydret mund. Og det står lige i halvlegen.  Felino kører videre på charmen og Massimo snører støvlerne ekstra til.
Vinder: Massimo Rivetti. For mere dybde, vinøs tyngde og udvikling i glasset.

Kamp nummer 5: Quinta della Rosa mod La Bastide Saint Dominique

Quinta della Rosa lægger lidt uopvarmet ud. Næsen stikker lidt, men munden er velkomponeret, trods lidt tørre tanniner til sidst. La Bastide får et gult kort for sin reduktive næse, der dog damper af. Det bliver en rå kamp med masser af frispark.
Vinder: Quinta della Rosa. For pænere spil og vilje til at vinde.

Kamp nummer 6: Domaine Remejeanne mod Zuccardi Q.

Remejeanne giver elegant bolden op. Parfumeret og elegant næse er som en præcis og klog aflevering til den nydelige mund. Men Zuccardi vil også gerne være med og stormer frem på banen med intens solbærnæse, tung frugt og kaffe/chokonoter. Det er to meget forskellige vine, der her mødes i intens kamp.
Vinder: Zuccardi Q, for en mere helstøbt optræden med flot balance mellem krop og alkohol.

Kamp nummer 7: La Garnacha Salvaje mod Nostre Païs

Her er der tydeligt slægtskab, da to grenachebaserede vine fra Spanien og Frankrig mødes. Spanske Garnacha åbner med blid aromatisk og indbydende næse, hvor Nostre Païs har mere rustik næse af stald og kærnemælk. Uafgjort so far. Garnacha Salvaje har mere i støvlerne, bl.a. en megasaftig mund med god syre og subtil sødme. Nostre Païs er mere voldsom med sin krydrede tyngde og tydelige alkohol, en kamp mellem elegance og råstyrke.
Vinder: La Garnacha Salvaje i et meget tæt og flot opgør.

Kamp nummer 8: La ferme du Mont mod ”Time waits for no one”

Sidste kamp er også et fransk-spansk opgør. Der er elegante driblinger fra Ferme du Monts næse med læder og bitre kirsebær. Hos ”Time waits” lugter man yderligere spillernes deodorant, men de er nyvaskede og har brune ben. ”Time waits..” har en lækker, cremet mund til den søde side, hvor Ferme du Mont mere spiller på friskhed og saftighed.
Vinder: La ferme du Mont vinder på friskhed og personlighed.

Det var otte vanvittigt spændende kamp mellem 16 utroligt flotte vine. Vi der snart tilbage med resultatet af kvartfinalerne.

 

DM i vin

Turneringen er en cup-turnering. 48 vine fordelt ved lodtrækning i 8 grupper spiller gruppespil, hvor alle vine i gruppen møder hinanden. 3 point for vundet kamp, 1 point for uafgjort.
De bedste to vine fra hver gruppe går videre til finalerunden, der består ottendedelsfinaler, kvartfinaler, semifinale og den store finale, hvor én vin kan bryste sig af titlen ”Danmarks bedste rødvinskøb 2017”. Alle vine er smagt og vurderet ved blindsmagning.

 
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
TV
Annonce
Annonce
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her