Hold da op! Jeg fandt femstjernet vin i Lidl

Fundet af Yquem 1998 i butikskæden er lidt som at finde ægte habitter fra Boss på et kopi-marked.

Artiklens øverste billede

Supermarkederne får indimellem i disse spalter et hak i tuden for deres dårligste vine, og der gemmer sig da også en del på deres hylder som ingen ret beset burde drikke. 

Senest var det Lidl, der måtte lægge ører til en dårlig omtale af et par virkeligt ringe vine fra Barolo og Brunello.

Jeg er i al almindelighed ikke voldsomt imponeret over kædens standardsortiment af vin, og derfor optræder de også sjældent her.

Men nu har Lidl lejlighedsvis partier af klassiske franske og endog modne vine og den idé kan jeg sagtens sympatisere med.

Store klassikere som eksempelvis Yquem 1998 har fundet vej til butikken, og det er jo lidt som at finde ægte habitter fra Boss på et kopi-marked med falske Ralph Lauren-poloer.

Men som sagt, hatten af for idéen og derfor er anmeldelserne i denne omgang fra Lidls kommende klassiker-sortiment, hvilket overvejende var en rigtigt fin oplevelse.

Selvfølgelig hjælper det, når vinene kommer op i et vist prisleje, men forskellen mellem de sidst anmeldte Lidl-vine til en hund og denne tests vine til f.eks. det dobbelte er grotesk stor.

Testvinder i denne omgang må være Chateau Tronquoy-Lalande fra Saint-Estephe, der er en moden og glimrende vin i et prisleje, der er til at have med at gøre og som sammen med D'Armailhac mindede mig om, hvorfor Bordeaux er et af verdens store og klassiske vindistrikter.

Chateau de Landiras 2012

Billede i en anmeldelse

Pris: 79 kr.

Druer: Sauvignon blanc, sémillon

Omåde: Graves

Mild sauvignonsk næse med noter af hyld og grapefrugt. Velbalanceret og fyldig mund med sprødheden i behold. Fin hvidvin.

Chateau Abelyce 2007 Saint-Emilion Grand Cru

Billede i en anmeldelse

Pris: 99 kr.

Drue: Merlot

Område:  Saint-Emilion

Dejlig krydret og moden næse med solbær og laurbærblad. Blid mund i den lette ende med bløde tanniner og lidt vandig finale. Opfører sig pænt, men bør drikkes nu.

Chateau Siran 2011

Billede i en anmeldelse

Pris: 199 kr.

Druer: Cabernet sauvignon, merlot, petit verdot

Område: Margaux

Søde solbær, våd granit og after eight i en indbydende næse, Let mund, men fuld af klassiske bordeaux dyder. Overraskende fin nu, men kan selvklart med fordel blive ældre.

Chateau Tronquoy-Lalande 2006

Billede i en anmeldelse

Pris: 199 kr.

Druer: Merlot, cabernet sauvignon, petit verdot

Område: Saint-Estephe

Raceren bordeaux i næsen, bl.a. solbær og cedertræ. Smuk moden mund med lidt tørre tanniner men stadig god frugt og krop. Virkelig flot vin i perfekt drikketilstand, så hvis aldrig du har drukket moden bordeaux er det her et godt bud.

Le Cloitre du Chateau Prieuré-Lichine 2006

Billede i en anmeldelse

Pris: 199 kr.

Druer: Cabernet sauvignon, merlot, petit verdot, cabernet franc

Område: Margaux

Andenvinen fra slottet har honningagtige modne toner, bærkompot og blyantspids. Munden en anelse udtørret og til den lette side. Den har nok set sine bedste dage, men der er da liv endnu.

Chateau d'Armailhac 2011

Billede i en anmeldelse

Pris: 349 kr.

Druer: Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot

Område: Pauillac

Grus, solvarme solbær, lavendel, asfalt, choko. Der afsløres hele tiden nyt i næsen. Cremet mund, perfekt afstemt tannisk bid og spicy finale. Det her viser hvorfor vellavet bordaux er noget særligt. Klassevin.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen