*

Mad

Et parti kyllinger tilbagekaldes - kan give diarré, mavesmerter og opkast

Kyllingerne er blevet solgt i Netto-butikker i det vestlige Danmark.

Der er bl.a. tale om kyllingebryst fra Løgismose, som er tilbagekaldt af Fødevarestyrelsen. Arkivfoto: Mie Brinkmann

Fødevarevirksomheden Løgismose har tilbagekaldt et parti kyllinger, kyllingelår og kyllingebryst, oplyser Fødevarestyrelsen mandag.

Tilbagekaldelsen skyldes, at der er blevet fundet et for højt indhold af campylobacter-bakterier i prøver af kyllingerne.

Produkterne er blevet solgt i Netto-butikker vest for Storebælt.

Når indholdet af campylobacter-bakterier er for højt i kyllinger, kan det bl.a. resultere i en række mavegener.

»Hvis kødet mod forventning ikke gennemsteges, eller der sker krydsforurening til spiseklare fødevarer under tilberedningen, kan der opstå infektion med campylobacter. Symptomerne er bl.a. diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast,« skriver Fødevarestyrelsen på dets hjemmeside.

Der er konkret tale om kyllingerne med produktnavnene: Løgismose Kylling, Løgismose Kyllingelår og Løgismose Kyllingebryst - alle med sidste anvendelsesdato 21/09-17.

De forbrugere, som er i besiddelse af en eller flere af produkterne, og som evt. har nedfrosset dem pga. overskridelsen af sidste anvendelsesdato, bør ifølge Fødevarestyrelsen kassere dem.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
TV
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her