Annonce
Mad

82.000 industridressinger tilbagekaldes efter bakterievækst

På grund af høje temperaturer må flere Bähncke- og Beauvais-dressinger tilbagekaldes.

Ikke kun mennesker har haft det hårdt i sommerheden.

Den lange periode med varme har nemlig fået mælkesyrebakterier til at vokse i flere dressinger produceret af Orkla Foods Danmark.

Fredag tilbagekalder virksomheden derfor en række partier af dressing svarende til knap 82.000 varer.

De tilbagekaldte produkter er Bähnckes karrydressing på 900 gram, Bähnckes dressing med karry og mango på 900 gram og cremefraichedressinger på 900 gram af mærkerne Beauvais, AH og NN.

Dressingerne har ikke været solgt i supermarkeder, men benyttes af blandt andet cateringvirksomheder.

Kunderne er ifølge Orkla Foods Danmark informeret, og man vil løbende følge med i, hvor mange dressinger der bliver leveret tilbage.

På grund af bakterievæksten er trykket forøget i flaskerne. Processen hedder bombage og skyldes, at bakterierne producerer luft.

Selv om dressingerne ikke er decideret sundhedsskadelige, er de heller ikke egnet til at spise, oplyser Orkla Foods Danmark.

Der ligger ikke nogen menneskelig fejl bag tilbagekaldelsen, meddeler firmaet.

De tilbagekaldte varer har produktionsdatoer fra maj og fremefter.

Ifølge Orkla Foods Danmark er det hele sommerens produktion af de omtalte varer til cateringvirksomheder, som er blevet tilbagekaldt for en sikkerheds skyld - selv om ikke alle dressingerne er udsat for bombage.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her