*

Mad

McDonalds sætter vegetarburger på menukortet

Kunderne hos McDonalds har efterspurgt burgere uden kød. Nu kommer det grønne alternativ.

Burgeren indeholder to bøffer bestående af quinoa, rød peberfrugt og krydderi i en briochebrolle med citronmayo, rødløg, tomat og emmentaler.Foto: McDonald's

Nogle vil nok mene, at der dårligt kan være tale om et »happy meal«, når retten ikke indeholder kød.

Men hos McDonalds mærker man forbrugernes efterspørgsel efter en grøn burger samt en stigende interesse for kødfrie dage, og derfor har fastfood-giganten nu valgt at føje en vegetarburger til kortet.

»Vi har – især i den seneste tid – oplevet, at en del af vores gæster har efterspurgt en burger, som ikke indeholder kød - så vi kan bestemt også mærke tendensen. Derfor har vi gennem noget tid arbejdet meget målrettet med at udvikle vores eget tilbud til dem, der gerne vil have et alternativ til vores burgere med enten kød eller kylling,« siger Mads Friis, kommerciel direktør i McDonald's Danmark i en pressemeddelelse.

Dyre burgere og billig sodavand sikrer McDonald's en tiltrængt succes

McDonalds mener selv at have fundet et velsmagende alternativ til bøffen efter mange smagstest. Valget er faldet på en model med to bøffer bestående af quinoa, rød peberfrugt og krydderier.

De finder sig til rette mellem overen og underen i en briochebrolle og tilføres citronmayo, rødløg, tomat og emmentaler.

»Quinoa er godt og mættende, det får en god sprødhed, når det bliver stegt og med indslaget af rød peberfrugt, synes vi, at vi har ramt rigtigt og skabt en ægte McDonald's burger, der passer ind i vores populære premium serie, Homestyle, selv om den ikke indeholder kød,« siger Mads Friis.

Quinoa er tidligere blevet udråbt som et godt alternativ til kød - bl.a. fordi planten har et højt proteinindhold og indeholder de essentielle aminosyrer, vi skal bruge.

»Vi er nødt til at spise mindre kød, hvis vi skal overleve med klimaforandringerne og det areal af jord, som kødproduktionen lægger beslag på. Og her er quinoa ernæringsmæssigt det bedste alternativ til kød, du kan finde,« sagde lektor i afgrødevidenskab, Sven-Erik Jacobsen fra Københavns Universitet i juni til Videnskab.dk i forbindelse med, at et forskerhold havde valgt at udnævne quinoa til »fremtidens superafgrøde«.

Man kan sætte tænderne i burgeren fra torsdag den 16. november i alle de 88 restauranter - dog kun i en begrænset periode. Efter den 21. december vil burgeren nemlig kun være at finde hos ca. halvdelen af restauranterne. Det er planen, at den skal permanent på kortet hos alle franchiserne i løbet af 2018.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
TV
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her