Mad

Laks og buglapper fra pighaj tilbagekaldt efter listeriafund

Fødevarestyrelsen har fundet listeria i koldrøget laks og varmrøget buglapper fra firmaet J. Chr. Juhl A/S.

En portion koldrøget laks og varmrøget buglapper (pighaj) er blevet kaldt tilbage, efter at Fødevarestyrelsen har fundet listeriabakterier i produkterne.

Produkterne kommer fra firmaet J. Chr. Juhl A/S. De er blevet solgt i fiskehandlere og supermarkeder på Fyn og i Jylland.

Oplysningen kommer fra firmaet selv, og beredskabschef i Fødevarestyrelsen Nikolas Hove bekræfter fundet af listeria i de pågældende produkter.

- Hvis man har købt nogle af de her produkter fra J. Chr. Juhl A/S med de specifikke datoer, skal man enten kassere produktet eller levere det tilbage til den butik, hvor man købte det, siger Nikolas Hove.

Bakterien blev fundet ved et kontrolbesøg af Fødevarestyrelsen.

Den tilbagekaldte laks har produktionsdatoen 27. oktober 2017 med sidste anvendelsesdato 17. november 2017.

De tilbagekaldte buglapper har produktionsdatoen 27. oktober 2017 og udløber 03. november 2017.

Personer, der er sunde og raske og bliver smittet med listeria, bliver sjældent alvorligt syge. Man kan dog få kortvarig diarré eller influenzalignende symptomer såsom feber og hovedpine.

Hvis man er alvorligt syg eller tager medicin, der nedsætter immunforsvaret, skal man være varsom. Her er der risiko for alvorlige symptomer som blodforgiftning og meningitis.

Gravide skal også være opmærksomme, da de kan risikere at smitte det ufødte barn med listeria.

Symptomerne kan opstå få dage efter smitten eller helt op til to måneder efter. De fleste bliver syge efter to til tre uger efter smitte. Det oplyser Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

Styrelsen anbefaler at kontakte egen læge, hvis man har mistanke om at være smittet med listeria.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
TV
Annonce
Annonce
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her