Mad & Vin

Sådan får du sprød svær på flæskestegen

Følg disse ekspert-tip og få den sprødeste svær på flæskestegen.

PERFEKT JULEMAD

Jyllands-Posten har sat kokken Michael Larsen fra Svineriet i Aarhus stævne for at få hans bedste råd til den bedste julemiddag.

I dette indslag afslører kokken, hvordan der kommer sprød svær på flæskestegen - med garanti.

Sådan gør du:

  • Skær kanterne helt ud - ellers bliver sværen ikke sprød
  • Husk salt og peber
  • Stegen skal være tør - ellers damper den i stedet for at stege
  • Put vand under stegen - det giver damp, som gør sværen sprød
  • Hæld væde på under stegning
  • Stegen skal ligge vandret - ellers bliver sværen ikke sprød. Fyld op med sølvpapir, så den bliver jævnt stegt
  • Slut af med at banke på sværen, når den er stegt. Det skal lyde lidt, som når man banker på en egetræsdør

Indslaget er optaget og sendt første gang i 2007

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
TV
Annonce
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Bolig
Energioptimer hytten og tjen mere ved et salg
Ved at springe fra et energimærke op til det næste på listen, kan du lægge i omegnen af 50.000 kroner til boligens værdi, lyder det fra Teknologisk Institut. 
Se flere
Test: Din robotven gør, hvad der bliver sagt
Du kan få Ubtech Alpha Pro til at agere præcis, som du ønsker, ved at programmere den menneskelige robot med din computer eller smartphone. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her